Zware valpartij houdt Mack Bouwense puntloos in Axel

Mack Bouwense van MX4MX heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel een tegenslag te verwerken gehad. In de top vijf rijdend kwam de rijder uit Gouda in de eerste manche hard ten val en bezeerde hierbij zijn hand. Mack besloot om de wedstrijd te verlaten en was later op de dag niet in staat om in de tweede manche van start te gaan.

Mack voelt zich altijd heel goed thuis in het zand en hij kwam dan ook gemotiveerd naar Axel om hier goed te scoren. Dit liet hij in de training gelijk zien door op zijn Vrooam geoliede machine een zesde tijd neer te zetten. Deze positieve start bezorgde Mack veel vertrouwen voor de eerste manche.

De door Dizz Factory gesponsorde rijder slaagde erin om in de eerste manche een hele goede start te pakken. Op een zevende plaats dook hij de eerste bocht in en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Al na een aantal ronden had hij de vierde plaats in handen en reed opdat moment rondetijden waarmee hij de tweede snelste rijder was op het circuit. Mack reed hard en soepel over het steeds zwaarder wordende circuit totdat hij op een verre springschans hard ten val kwam. De rijder uit Gouda landde in het losse zand waarbij zijn stuur dubbel sloeg en hij voorover van de machine werd geworpen. Toen hij weg draaide zag Mack zijn achtervolger eraan komen en die kon Mack niet meer ontwijken. Op hoge snelheid raakte de remschijf van zijn achtervolger het gezicht van Mack. Met veel pijn heeft hij de wedstrijd verlaten en kwam hierdoor niet tot scoren in de eerste manche.

Omdat Mack tussen de manches in erg veel pijn had, was hij niet in staat om in de tweede manche van start te gaan. Mack heeft op zondagavond een bezoek gebracht aan het ziekenhuis en gelukkig waren op de rontgenfoto’s geen breuken te zien. Wel heeft hij een aantal kneuzingen in zijn hand.

Mack wil George Strik bedanken voor de steun en goede zorg ter plaatse!

Aankomende zaterdag hoopt de crosser uit Gouda weer van de partij te zijn bij de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Oldebroek.

Foto: Danny Relouw

Meer foto's zijn hier te vinden.