Mack Bouwense zegeviert in tweede NK 85cc in Heerde

Mack Bouwense van MX4MX heeft de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Heerde weten te winnen. Op zijn 2Fast KTM machine wist de crosser uit Gouda in de eerste manche vanuit het middenveld terug te komen naar een vijfde plaats. In de tweede manche nam hij na een goede start gelijk de koppositie in handen en zette vervolgens de hele wedstrijd naar zijn hand.

De organisatie in Heerde had alles in het werk gesteld om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Het had er op de dagen voorafgaande aan het evenement heel veel gerend maar wonder boven wonder lag de baan er niet slecht bij. Wel was in de training al duidelijk dat de baan er zwaar in zou komen te liggen. Mack was ingedeeld in de tweede groep en wist hierin een tweede tijd neer te zetten waarmee hij in beide manches als vierde op mocht rijden naar het starthek.

Geconcentreerd stond Mack achter het starthek voor de eerste manche. Echter na het vallen van het starthek trok hij zijn machine achterover en ging daardoor scheef. Even moest hij zijn machine corrigeren maar dankzij zijn HGS uitlaat trok zijn motor goed door op het lange startveld en kon hij toch nog op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want door een valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een achttiende plaats. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. Na een sterk gereden inhaalrace finishte hij op een vijfde plaats en hield hiermee zijn kansen op een podiumplaats open.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal dook hij op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist na een aantal meters al de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Gelijk probeerde hij een gat te slaan en dit lukte. Met snelle rondetijden bouwde hij zijn voorsprong gedurende de wedstrijd verder uit en na een sterk gereden wedstrijd wist hij in zijn mooie Kenny Equipment kleding de manche met een voorsprong van 24 seconden winnend af te sluiten.

Met een 5-1 in de manches won Mack het dagklassement in Heerde en is hiermee in de tussenstand van het Nederlands kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats. Het verschil met de leider in het kampioenschap is slechts 9 punten. Aankomende zondag zal de door Crossfit ondersteunde rijder starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Foto’s: Sven Hergaarden en Luc Wright

Meer foto's zijn hier te vinden.