Mack Bouwense opnieuw te sterk in NK te Arkel

Crosshelmen.nl rijder Mack Bouwense heeft duidelijk de draai gevonden op de 85cc machine en won op overtuigende wijze deze wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap.

De wedstrijd op het sportcomplex ‘De Zes Molens’ werd onder bijzonder goede weersomstandigheden afgewerkt. De organisatie had dan ook puik werk gedaan en schotelde de rijders een heel mooie track voor. Mack lijkt er zijn handelsmerk van te maken om de tijdtrainingen niet in zijn kaarten te laten zien. En nam ook nu weer de nodige tijd om verschillende sporen uit te zoeken tijdens de trainingen. Daar er heel veel rijders de weg naar Arkel hadden gevonden werd er in twee groepen gereden voor de tijdtraining. In de tijdtraining werd Mack op safe als vierde afgevlagd in zijn groep.

Bij het vallen van het starthek van de eerste reeks zag je een andere Mack op de track. Mack stuurde zijn KTM gretig de eerste hindernissen in. Vol zelfvertrouwen stootte de Crosshelmen.nl rijder al snel door naar de kop van de wedstrijd en vergrote ronde na ronde de voorsprong. Met het bordje van nog 2 ronden te gaan is de voorsprong dan ook enorm groot. Ligt het aan concentratieverlies, ligt het aan een minder spoor wie zal het zeggen, maar bij het afspringen op een bult slaat het achterwiel gevaarlijk weg en Mack komt ten val. Vinnig als hij is, is Mack snel weer op de been maar de motor ligt in de verkeerde rijrichting en het neemt dan ook wat tijd voor hij terug kan vertrekken. Mack sluit de eerste reeks winnend af maar is niet tevreden over de valpartij en heeft verzorging nodig aan de duim.

Dat Mack uit het goed winnaars hout is gesneden blijkt tijdens reeks twee van de dag. Met heel wat pijn, verschijnt hij aan de start voor de tweede en beslissende reeks. Ook nu neemt hij een bevredigende start en gaat vlot de bocht in om de wedstrijd aan te vatten. De eerste minuten van de wedstrijd doet hij vrij rustig aan om te zien hoe zijn duim aanvoelt. Het is pijnlijk rijden, en zeker bij het springen doet de duim flink pijn. Maar de Crosshelmen.nl rijder laat zich niet kennen en gaat vlot door naar de kop van de wedstrijd. Mack kan ook deze reeks als overwinnaar afsluiten en kan tevreden terugblikken op de wedstrijd in Arkel.

Mack staat met het maximum van de punten aan de leiding in de voorlopige tussenstand voor het Nederlands Kampioenschap. Afwachten hoe het verdict van de dokter is in verband met de pijnlijke duim want een bezoek om meer duidelijkheid dringt zich op voor Mack.

Volgend weekend staat Heerde op het programma, Mack kennende zal hij alles op alles zetten om van start te gaan, en zijn voorsprong verder uit te diepen. Meer info over de duimblessure volgt ongetwijfeld…

Tekst: Geert Gelaude