Mack Bouwense zet zegereeks verder ondanks duimblessure!

Heerde staat gekend als een mooie maar heel zware baan voor de rijders. Mack die vorig weekend een duimblessure opliep had er dan niet echt vertrouwen in. Op advies van de dokter had hij een weekje rust moeten nemen om de duim alle rust te gunnen. Zaterdag voelde de duim nog een kleine beetje onwennig aan tijdens de tijdtraining maar waren er andere problemen die Mack van een goede tijd hielden. Met nog enkele minuten op de klok, na een vlugge pitstop bij papa was het probleem verholpen, en kon Mack alsnog een snelle ronde uit de KTM machine persen. Want wie van plaats 13 naar 1 komt laat zien klaar te zijn om de wedstrijden aan te vangen!

De Crosshelmen.nl rijder nam een niet al te beste start in de eerste reeks maar stootte al erg snel door naar de leiders. De baan lag er erg goed bij, alhoewel je al kon merken dat het in de tweede reeks een pak zwaarder zou zijn. Een ronde later nam hij de kop over en bouwde een voorsprong van 16 seconden uit op de rest van het veld. Mack werkte zijn reeks netjes af en had nog een klein beetje last de duim maar niet in die mate dat het rijden in de tweede reeks een probleem zou zijn.

In de tweede reeks dook de Crosshelmen.nl gesponsorde rijder als tweede de eerste bocht in. De baan was inmiddels herschapen in een zware, diepe sporen liggende track waarbij je alle aandacht nodig had om de goede lijnen te blijven rijden. Mack vond die lijnen en hield de gashendel van de KTM goed open. Ook nu werkte hij zijn wedstrijd zonder problemen af en liep verder weg van de tegenstanders. Ook deze reeks werd winnend afgesloten met een bonus van maar liefst 18 seconden op de tweede man.

Mack met de rood gekleurde nummerbord van de leider in de tussenstand zakt vol vertrouwen af naar Borculo aanstaande zondag. De Crosshelmen.nl rijder uit het Vol Gas voor Zieke Kids Team zal ook hier alles op alles zetten om zijn voorsprong verder uit te diepen.

Tekst: Geert Gerlaude / Foto: Luc Wright