Nieuw podium voor Mack Bouwense in NK Borculo

Het was vrij fris toen Mack aan de training begon in Borculo. Maar de Crosshelmen.nl rijder liet het niet aan zijn hart komen en hield er een strak tempo op na! De tijdstraining verliep, ondanks Mack zichzelf de nodige stress op de hals had gehaald, vlotjes en hij kon als derde deze tijdstraining achter zich laten.

De eerste reeks zat Mack er bij de start vrij goed bij en kon als vijfde de hindernissen induiken. Hij verloor enkele plaatsjes en kwam als zevende door bij de jurywagen. Toch hield de man uit Gouda het gashendel goed open en vond al vlug de juiste lijnen en stootte door naar de kop van de wedstrijd. Iets over half wedstrijd had de KTM rijder uit het team Vol Gas Voor Zieke Kids de leiding in handen en liep gestaag weg van de verzamelde tegenstand. Mack won met overtuigend gemak de eerste reeks.

Mack nam in de tweede reeks van de dag, een nog betere start, en dook als tweede de eerste bocht in. Gretig als hij is wilde hij al erg snel doorstoten naar de eerste plaats. Misschien iets te gretig want in een hoge kombocht glipte het achterwiel weg en Mack werd te voet gesteld. Doordat Mack niet groot is duurde het heel lang voor hij de wedstrijd opnieuw kon aanvatten! De Crosshelmen.nl rijder kwam pas als 28ste van de 37 gestarte rijders voorbij aan start en finish in de eerste ronde. Het was duidelijk dat Mack geen gemakkelijke taak was weggelegd in deze laatste reeks van de dag. Halfweg wedstrijd lag de kleine KTM rijder al op een dertiende plaats en had een dijk van een wedstrijd gereden. Toch was hij nog niet tevreden en wou meer. Mack haalde alles uit de kast, zocht en vond andere lijnen om nog enkele rijders in de slotronden de loef af te steken om uiteindelijk als achtste afgevlagd te worden. Door de goede uitgangspositie in de eerste reeks en een super remonte in de tweede reeks, kon Mack als tweede in het dagklassement mee op het podium!

In deze wedstrijd heeft de KTM rijder laten zien dat hij ook heel sterk uit de achterhoede naar voor kan rijden. Dit heeft hem een nieuwe boost om te laten zien dat hij het rode nummerbord niet voor niks op de motor heeft zitten.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Justin v.d. Streek