Mack Bouwense tweede in Westerbork ondanks zware val!

Het weer zat niet helemaal mee voor deze nieuwe ronde in het Nederlands Kampioenschap. Mack had er best wel zin in. Hij kon als één van de eerste rijders aan de tijdtraining beginnen en perste er gelijk een snelle ronde uit. Deze tijd kon hijzelf niet meer verbeteren, maar was met de derde tijd algemeen best tevreden.

Vinnig als hij is neemt de Crosshelmen.nl rijder de als kopman de eerste hindernissen en weet zich zo aan kop van de wedstrijd te nestelen. Mack is niet naar Westerbork gekomen om er een oefenwedstrijd van te maken en legt gelijk de druk hoog. Met de red plate op de motor laat hij zien dat enkel hij de te kloppen man blijft. Al snel weet hij enkele meters te maken op de tweede man. Zo kan hij de reeks met iets meer dan vijf seconden voorsprong winnen. Bijna gelijk na afvlaggen trekken donkere wolken samen en begint het te regenen in Westerbork.

In de tweede reeks neemt de kleine KTM rijder uit Gouda de holeshot en gaat er gelijk vandoor. De vele regen na de eerste reeks had de baan danig veranderd. Ronde per ronde vergroot Mack de voorsprong. Maar in de tweede wedstrijdhelft verliest hij de controle over de KTM machine bij het oprijden van een schans en word van de motor gegooid. Mack vliegt letterlijk door de lucht en komt op hoofd en bovenrug terecht. Het was een heel harde klap en Mack heeft eventjes nodig om van deze klap te bekomen. Vechtersjas als hij is krabbelt hij toch weer overeind, zoekt de motor die meters verder ligt, en vervolgt met verbogen motor de wedstrijd. Merkbaar met veel pijn zet hij toch alles op alles om terug in het ritme te komen wat hem min of meer ook lukt. Mack kan deze reeks alsnog de vierde plaats voor zich opeisen.

Wanneer hij bij de bezorgde ouders stopt merk je pas hoe erg de valpartij is geweest! De helm die kan wel naar de prullenmand verhuizen want is niet meer van die aard dat je er nog mee mag starten! Als Mack de handschoenen uitdoet zie je op verschillende plaatsen dat het vel gewoon weg is. De motor is helemaal krom en vader Bouwense zal het nodig werk hebben om deze opnieuw tip top te krijgen.

Mack kan, mits de reekszege en een vierde plaats, het podium op als tweede man van de dag. Wie een beetje bekend is met Bouwense weet dat hij baalt en niet tevreden kan zijn met het opgelopen puntenverlies. Het allerbelangrijkste is dat de kleine Crosshelmen.nl rijder heelhuids huiswaarts kan rijden na een mooi NK in Westerbork. Na deze wedstrijd blijft Mack leider in de voorlopige tussenstand met 51 punten voorsprong op de tweede man.

Tekst: Geert Gelaude