Succesvol NK voor Mack Bouwense in Oirschot

Crosshelmen.nl rijder Mack Bouwense is bij de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Oirschot op een vierde plaats geëindigd. De rijder uit het ” Vol Gas Voor Zieke Kids ” laat hiermee nogmaals zien over de snelheid te beschikken om aan die absolute top mee te draaien.

In de tijd training ging het voortreffelijk en zette Mack een nette derde tijd op klokken.

De start van de eerste manche was goed,Mack nam als tweede de eerste bocht en kon zo aan zijn race beginnen. Met nog 3 ronden te gaan kwam de KTM rijder plots aan de leiding door een foutje van de kopman. De achtervolger voerde de druk danig op, intussen had Mack veel last van de gedubbelde rijders en net toen hij van spoor moest wisselen voor een achterblijver kon de tweede man genadeloos toeslaan en de kop overnemen.  Eenigzins teleurgesteld kwam Mack als tweede over de finish.

Ook in de tweede manche reageerde Mack goed op het vallen van het starthek en dook wederom op een tweede plaats de hindernissen in. Hoewel Mack sneller was dan de eerste man kon hij deze niet voorbij, de kopman hield de deurtjes zo goed dicht waardoor Mack rondenlang in het achterwiel van de leider zijn wedstrijd afhaspelde. Met nog een aantal minuten op de klok zette Mack alles op alles en kwam hierbij ten val. Hoewel Mack hierna weer in liep op de kopmannen moest hij genoegen nemen met een vierde plaats aan de finish.

Met een tweede en een vierde plaats in de manches eindigde Mack op een vierde plaats in het dagklassement. Hiermee behaalde hij zijn eerste beker van dit seizoen. Op zaterdag 22 maart gaat Mack van start in de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen in Mill. We zijn ervan overtuigd dat hij hier wederom vooraan zal meestrijden, en waarom niet voor het podium?