Mack Bouwense Heerst in Mill

Vol vertrouwen was Mack naar “De Kuilen” in Mill afgezakt om er de tweede wedstrijd in het NK te betwisten. De rijder uit het ‘Vol Gas voor Zieke Kids’ team was in opperste stemming en had er duidelijk zin in. De trainingen gebruikte hij goed om de baan in zich op te nemen en klokte af met een bevredigende zesde tijd op de tabellen. Er werden enkele kleine details bijgewerkt aan de motor om van start te gaan in de eerste reeks.

De eerste reeks was er eentje uit het boekje! Mack reageerde heel erg goed op het vallen van het starthek en knalde als eerste de bocht in. Maar een iets mindere lijn bracht hem naar plaats twee na enkele hindernissen. Het rijden ging erg lekker en hij kon de leider in het vizier houden. Na de eerste doortocht bij start en finish voerde Mack de druk geleidelijk aan op. Dit resulteerde in een fout van de kopman in ronde drie. De Crosshelmen.nl rijder uit Gouda nam de leiding over en voerde het tempo nog iets op. In de voorlaatste ronde maakte Mack nog een klein foutje, waarbij hij even uit het ritme zat, maar kon de koppositie in handen houden. Mack sloot de wedstrijd af met een bevredigende voorsprong van ruim acht seconden.

Vol zelfvertrouwen, en gesterkt door het toeziend oog van idool Glenn Coldenhoff, stuurde Mack zijn KTM als eerste de bocht in. Het loodzwaar circuit lag Mack blijkbaar erg goed, hij nam al in die eerste ronde een paar meter op de rest van het veld. Ronde na ronde wist de Crosshelmen.nl rijder een strak tempo te handhaven en liep verder uit op de rest van de 36 gestarte rijders. Bij het ingaan van de laatste ronde zag je hoe hij aan het genieten was zijn rijden. De ontlading van Mack was gigantisch toen hij over start en finish kwam. Deze reeks werd afgesloten met een voorsprong van maar liefst 24 seconden!

Met deze dubbele reekszege doet Mack een erg goede zaak in de voorlopige tussenstand in het Nederlands Kampioenschap. Het rijden gaat goed en je merkt dat Mack erg geniet op de 85cc. Op naar de volgende NK in Arkel waarbij de Crosshelmen.nl rijder weer op het podium wil schitteren. Meer info kan je hier op de website vinden.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Jacky Bouwense