Mack Bouwense maakt met een zesde plaats in Boekel een sterk begin in het NK 85cc

Mack Bouwense van MX4MX heeft een sterke eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Boekel gereden. De rijder uit Gouda ging in de eerste manche tot twee keer toe in de fout maar bleef knokken voor wat hij waard was en wist er toch nog een tiende plaats uit te slepen. In de tweede manche ging hij het gevecht aan met de derde man maar helaas moest hij toen na een aantal ronden zijn bril afzetten waardoor hij het tempo moest laten zakken. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar Mack gaf niet op en wist in de laatste ronde nog twee rijders terug te pakken om uiteindelijk op een mooie vijfde plaats over de finish te komen.

De opkomst was met zo’n 80 rijders groot waardoor de organisatie besloot om in twee groepen te trainen. Lichtelijk gespannen begon hij aan de training. Toen hij de baan op ging, vielen alle spanningen van hem af en had de door Vrooam gesponsorde rijder al snel een goed ritme op de baan. Nadat Mack de juiste lijnen op het circuit had gevonden, ging hij op pad om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte goed want hij sloot de sessie af als derde waarvan zijn tijd over beide groepen goed was voor een vierde tijd.

Samen met 39 andere rijders stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij niet goed weg. Tijdens de eerste ronde wist hij gelijk al verschillende rijders te passeren en kwam op een achtste plaats voorbij start/finish. In de tweede ronde werd zijn opmars onderbroken toen zijn voorwiel in het zand hapte en hij ten val kwam. Vanaf een achttiende plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Knokkend voor alles wat hij waard was, kreeg hij al snel de twaalfde plaats in handen. Echter door een inschattingsfout kwam de rijder van MX4MX uit Lichtenvoorde opnieuw ten val en werd teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Mack liet het hier niet bij zitten en herstelde zich goed. In de laatste ronde wist hij nog vijf rijders te passeren en kwam op een goede tiende plaats over de finish.

Tussen de manches nam Mack zijn tijd om te herstellen en begon vol zelfvertrouwen aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal kwam hij op een elfde plaats uit de eerste ronde en had al snel een goed ritme in handen. Hij kwam hard naar voren en nam na een aantal ronden de vierde plaats in handen. Vervolgens begon hij het gat tot aan de derde man te dichten. Echter door het opspattende zand kreeg hij problemen met zijn bril, wat tot gevolg had dat hij deze af moest zetten. Door het mindere zicht moest de door Liberties ondersteunde rijder het tempo iets laten zakken en viel terug naar een zevende plaats. Omdat hij gedurende de wedstrijd zoveel zand in zijn ogen had gekregen, moest hij op sommige stukken met het hoofd naar beneden rijden. Toch bleef hij knokken voor alles wat hij waard was en wist hij in de laatste ronde nog twee rijders te passeren om uiteindelijk op een sterke vijfde plaats over de finish te komen.

Met een 10-5 in de manches wist de NAH supermarket gesponsorde rijder netjes zesde te worden in het dagklassement. Met dit resultaat heeft hij zich weten te kwalificeren voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel op 13 maart.

Foto’s: Sven Hergaarden, Eric Laurijssen en Stephan Ditters

 

Meer foto's zijn hier te vinden.