Mack Bouwense houdt schade beperkt in Oldebroek door handblessure

Mack Bouwense van MX4MX heeft in de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Oldebroek de schade weten te beperken. De rijder uit Gouda was nog niet hersteld van zijn handblessure die hij tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel op heeft gelopen. Ondanks dit was hij vastbesloten om het te proberen in Oldebroek en scoorde met een 26-6 in de manches toch belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de training had hij tijdens het rijden nog veel last van zijn hand maar toch wist hij een nette vijfde tijd in zijn groep neer te zetten waarmee hij zich kwalificeerde voor de A groep.

Voor de eerste manche probeerde hij zijn hand zoveel mogelijk rust te geven. Gemotiveerd stond hij achter het starthek en hij slaagde erin om een hele goede start te pakken. Op een tweede plaats kwam hij over de eerste verre tafelberg gesprongen en reed in de eerste twee ronden aan het achterwiel van de kopman. Helaas kwam toen het achterwiel omhoog en kwam hij tegen een steile bult ten val. Omdat hij zijn motor niet gelijk recht had, duurde het lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Een halve baan achter de laatste man begon Mack aan een inhaalrace. Alles werd op alles gezet en ondanks de pijn in zijn hand wist hij toch nog van een veertigste plaats terug te komen naar een zesentwintigste positie.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij toen het deelnemersveld door de eerste bocht kwam en op een vierde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Omdat de klappen in het stuur hard aan kwamen in zijn hand, moest hij het tempo iets laten zakken. Hij viel terug naar een vijfde plaats maar wist hier vervolgens lang op stand te houden. Mack verbeet de pijn maar kon niet voorkomen dat de zesde man hem met nog twee ronden te gaan wist te passeren. De door Vrooam gesponsorde rijder nam in het resterende deel van de wedstrijd geen onnodige risico’s meer en sloot de manche af op een zesde plaats.

Mack heeft nu veertien dagen de tijd om zijn handblessure te laten rusten want dan staat de volgende wedstrijd op het programma in Westerbork.

Foto’s: Luc Wright en Sven Hergaarden

Meer foto's zijn hier te vinden.