Mack Bouwense vierde in NK 85cc in Westerbork ondanks slecht lopende motor

Mack Bouwense van MX4MX heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Westerbork karakter getoond. In beide manches verloor zijn motor vermogen maar de door Vrooam ondersteunde rijder vocht als een leeuw en wist met een 7-5 in de manches toch netjes vierde te worden in het dagklassement.

De dag begon niet helemaal lekker voor Mack want in de training verloor zijn motor vermogen waardoor hij harder moest werken dan wanneer zijn motor het volle vermogen had. Ondanks dit wist hij in zijn groep toch een nette vierde tijd neer te zetten waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in de manches.

Voor de eerste manche werd de motor uitvoerig nagekeken en het team hoopte er dan ook op dat de motor in de eerste manche in orde zou zijn. Dit leek er in eerste instantie wel op want Mack pakte een hele goede start en dook op een derde plaats de eerste bocht in. In de eerste ronde wist hij de aansluiting goed te behouden maar daarna begon de motor opnieuw slechter te lopen. De motor viel weg en verloor vermogen. Mack kon niet anders dan zijn motor hoog in toeren te laten lopen en wist er na een zwaar bevochten wedstrijd toch nog een zevende plaats uit te halen.

Na de eerste manche werd er opnieuw gezocht naar het probleem en werden er een aantal kleine dingetjes veranderd. Helaas pakte ook dit niet goed uit waardoor Mack er opnieuw maar het beste van moest zien te maken. Aan zijn start lag het in ieder geval niet want opnieuw kwam hij in de kopgroep door de eerste bocht. Helaas verloor de motor na een ronde opnieuw vermogen maar ondanks dit liet de rijder uit Gouda zich niet uit het veld slaan. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij de manche toch op een knappe vijfde plaats af te sluiten.

Met een 7-5 in de manches eindigde Mack op een goede vierde plaats in het dagklassement. Gezien de problemen met zijn motor is dit een heel goed resultaat voor de crosser uit Gouda.

Foto’s: Luc Wright en Sven Hergaarden

Meer foto's zijn hier te vinden.