Valpartij vergooit kansen van Mack Bouwense op kwalificatie in EMX125 in Lommel

Mack Bouwense van GL12 KTM Factory Racing is in de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel dichtbij kwalificatie gekomen. In de laatste kans had hij in de slotfase een kwalificatieplaats in handen totdat hij hard ten val kwam en de wedstrijd met een pijnlijke hand en rug moest verlaten.
 
Omdat de 125cc klasse als eerste de baan opging om te trainen was de baan nog helemaal vlak. Wel had het veel geregend in de nacht van vrijdag op zaterdag waardoor de baan op verschillende punten verraderlijk werd door de sporen die erin werden gereden. Mack zette verschillende keren aan om een snelle tijd op de klokken te zetten. Hij kwam bijzonder dicht bij rechtstreekse kwalificatie maar uiteindelijk strandde hij op een paar tienden van een seconde en sloot de sessie af als zestiende in zijn groep. Dit betekende dat hij het in de laatste kans opnieuw moest proberen om zich te kwalificeren.
 
In de laatste kans wisten de  beste tien rijders nog een plaats te pakken om deel te kunnen nemen aan de manches. Toen het starthek naar beneden klapte, kwam Mack niet goed weg en moest vanaf een 23ste plaats terug naar voren zien te komen. Gelijk ging hij in de aanval en wist zich al snel op te werken naar een zestiende plaats. Vervolgens begon hij in te lopen op het groepje dat voor hem reed. Hij sprong deze voorbij en stootte door naar een twaalfde plaats. Met nog een ronde te gaan wist hij maar liefst drie rijders te passeren en had hiermee een kwalificatieplaats in handen. Hij moest het tempo strak houden en sprong op hoge snelheid de waves in. Hierbij ging het mis want zijn achterwiel sloeg weg en dit had een zware valpartij tot gevolg.
 
Door de harde klap op de grond kreeg Mack even geen lucht meer en had veel pijn in zijn hand en rug. Hiervan is een echo gemaakt en gelukkig is er met zijn rug niets ernstigs aan de hand. Over zijn hand is er nog onduidelijkheid. Op dit moment is het onzeker of Mack in de komende twee weken kan deelnemen aan de EK wedstrijden in Zwitserland en Zweden maar zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit melden.
 
Foto: Huub Munsters Fotografie