Gebroken duim voor Mack Bouwense

Op de kwalificatiedag van de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zwitserse Frauenfeld is Mack Bouwense van GL12 KTM Factory Racing erachter gekomen dat hij een gebroken duim heeft. De crosser uit Gouda kwam vorig weekend in de laatste kans van het Europees Kampioenschap in Lommel hard ten val en bezeerde hierbij zijn hand.
 
Vandaag wist hij in de tijdtraining een 21ste tijd op de klokken te zetten waardoor hij opnieuw op de laatste kans was aangewezen om een gooi te doen naar kwalificatie. Hij begon goed en kwam op een zesde plaats uit de start. Echter in de beginfase sprong hij op een bult te ver en voelde vervolgens gelijk een steek in zijn duim. Mack kon het stuur niet meer vasthouden en verliet met een van pijn vertrokken gezicht de wedstrijd.
 
Nadat er vorige week in Lommel geen MRI scan van zijn duim is gemaakt, werd dit in Zwitserland wel gedaan. Hierbij constateerde het EHBO personeel dat Mack zijn duim heeft gebroken. Voor de crosser van GL12 KTM Factory Racing is dit een flinke domper en zal hierdoor verschillende weken buiten de strijd zijn.
 
Foto: Eric Laurijssen