Valpartij kost Mack Bouwense kwalificatie in het EMX125 in Frankrijk

Mack Bouwense van GL12 KTM Factory Racing is er tijdens de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Franse Ernée door pech niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. In de laatste kans reed Mack met nog tien minuten te gaan op een sterke zesde plaats maar kwam in de lucht met een andere rijder in aanraking en kwam zwaar ten val. Bij de valpartij verloor hij dusdanig veel plaatsen dat zijn kansen op kwalificatie verkeken waren.

Het circuit van Ernée staat bekend als erg technisch met veel hoogteverschillen en afhangende bochten. Omdat het in de nacht van vrijdag op zaterdag hard had geregend, lag het circuit er in de ochtend nat bij. Mack moest in het begin van de tijdtraining even wennen aan het circuit maar begon gedurende de sessie steeds beter te rijden. Ondanks dit slaagde hij er niet in om zich rechtstreeks te kwalificeren en was daarom aangewezen op de laatste kans om een plaats voor de wedstrijd te bemachtigen.

In de laatste kans kwam hij op een vijftiende plaats uit de start maar wist na een goed verlopen eerste ronde al op een negende plaats voorbij start/finish te komen. Met een goed ritme schoof hij door naar een achtste plaats maar dit was nog niet alles want niet veel later stootte de crosser uit Gouda door naar een zesde plaats. Echter met nog tien minuten te gaan ging het mis voor Mack want op een springbult sprong de zevende man op het motorblok van Mack en kwam hard in aanraking met het bovenbeen van Mack. Er was geen houden meer aan en Mack kwam hard buiten de baan ten val. Bij deze valpartij ging veel tijd verloren waardoor hij zijn kansen op kwalificatie kwijt was. Wel heeft hij op karakter de wedstrijd uitgereden en keerde na de finishvlag teleurgesteld terug naar het paddock.

Toch heeft Mack veel positieve dingen mogen ervaren vandaag want op het moeilijke circuit van Ernée reed hij goed genoeg om zich te kunnen kwalificeren. Het rijden ging soepel en dit zorgde ervoor dat hij zich in deze derde EMX125 wedstrijd van dit seizoen al de juiste snelheid had om zich te kunnen kwalificeren.