Mack Bouwense laat sterke indruk achter in de Dutch Masters 125cc in Emmen

Mack Bouwense van GL12 KTM Factory Racing heeft tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Emmercompascuum een sterke indruk achtergelaten. In beide manches was hij in de running voor een top tien positie. In de eerste manche wist hij er een elfde plaats uit te halen maar in de tweede manche moest hij door vier open gesprongen blaren het tempo laten zakken en kwam daardoor niet verder dan een 33ste plaats.

Mack begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een nette negende tijd op de klokken te zetten. Hij voelde zich goed thuis op het circuit en keek dan ook met vertrouwen uit naar de eerste manche.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Mack er redelijk goed bij en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een negende plaats. Netjes rijdend hield hij zich goed staande in de top tien en wist na een sterk gereden wedstrijd uiteindelijk als elfde over de finish te komen.

De start van de tweede manche was nog beter en ditmaal kon hij op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het inmiddels loodzwaar geworden circuit viel hij tijdens de eerste ronde terug naar een dertiende plaats. Mack bleef hier rustig onder en bouwde zijn wedstrijd goed op. Dit zorgde ervoor dat hij zich terug op wist te werken naar een elfde plaats. Helaas kon hij deze positie niet vasthouden en moest hij zijn hand gedurende de wedstrijd steeds vaker van het handvat doen. Mack had namelijk vier blaren die open waren gegaan en omdat dit hevig begon te bloeden kreeg hij hier steeds meer last van. Helaas moest hij het tempo drastisch laten zakken en zat er niet meer in dan een 33ste plaats.

Mack was na de manche uitermate teleurgesteld want vooral in de tweede manche was hij hard op weg om in de top tien te gaan finishen. Ondanks dat de baan zo zwaar was, klopte alles voor Mack maar helaas heeft hij het niet af kunnen maken. Ondanks zijn mindere uitslag in de tweede manche is hij in het dagklassement toch op een vijftiende plaats geeindigd. Deze week zal Mack zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Ernee, Frankrijk. Deze wedstrijd wordt verreden in het weekend van 27 en 28 mei!

Foto’s: Luc Wright