Mack Bouwense ruikt aan kwalificatie in EMX125 in Letland

Mack Bouwense van GL12 KTM Racing is vandaag tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Letse Kegums dicht bij kwalificatie gekomen. Ondanks dat de crosser uit Gouda een goed ritme in handen had in de tijdtraining slaagde hij er niet in om beide ritmesecties op het circuit tegelijkertijd goed te doen waardoor hij twee seconden tekort kwam om zich rechtstreeks te kunnen kwalificeren.

Omdat het gevoel wel goed was op de baan, bereidde Mack zich met vertrouwen voor op de laatste kans. De beste tien rijders kwalificeren zich in deze wedstrijd voor de manches waarin men punten voor het Europees Kampioenschap kan verdienen.

In de laatste kans vertrok de GL12 KTM als een speer bij de start waardoor hij in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd verloor hij twee plaatsen maar Mack gaf niet op en bleef strijden voor wat hij waard was. Echter bij een inhaalmanoeuvre op de tiende man, kwam hij verkeerd uit in de modder en viel. Hierdoor zag Mack zijn kansen op kwalificatie in rook op gaan. Extra zuur was het toen ook de zevende en achtste man nog uit de wedstrijd verdwenen. Wanneer Mack dus gewoon was blijven rijden, was hij in de top tien geëindigd en had hij zich gekwalificeerd voor de wedstrijd. Nu kwam hij teleurgesteld op een twintigste plaats over de finish.

Ondanks dat hij zich niet heeft weten te kwalificeren voor de wedstrijd, heeft Mack wel een goed gevoel overgehouden aan vandaag en weet hij dat kwalificeren in de toekomst binnen zijn mogelijkheden behoort.

Op 28 mei staat de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma in het Franse Ernee maar voor het zover is zal Mack eerst volgende week zondag aan de start komen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.