Grieperige Mack Bouwense vecht voor wat hij waard is in Valkenswaard

Mack Bouwense van GL12 Racing heeft het beste van zichzelf laten zien in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Valkenswaard. Mack kampte met een keelontsteking en koorts en was verre van fit. Ondanks dit was de crosser uit Gouda toch vastbesloten om te rijden en gaf alles wat hij opdat moment nog in zich had.

Maar liefst 85 rijders hadden zich voor deze eerste wedstrijd aangemeld waarvan de beste veertig zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Mack was ingedeeld in de tweede groep. Er werd verschrikkelijk hard gereden en de verschillen waren klein. Mack probeerde wat hij kon maar slaagde er niet in om zich rechtstreeks voor de wedstrijd te kwalificeren en moest opnieuw aanzetten in de laatste kans.

Op zijn KTM Factory machine stond hij geconcentreerd achter het starthek. Echter toen het starthek viel kwam hij niet goed weg en moest op een 29ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een 21ste positie. Helaas werd zijn opmars onderbroken door twee valpartijen waardoor hij teruggeslagen werd naar een 32ste positie en zijn kansen op kwalificatie verkeken waren. Mack finishte de wedstrijd nog als vijfentwintigste maar dit was helaas niet voldoende om zich te kwalificeren.

Mack zal nu rust nemen om goed te herstellen van zijn keelontsteking en hoopt bij de volgende wedstrijd weer fit achter het starthek te kunnen staan.

Foto’s: Luc Wright en Marco Arkema