Mack Bouwense in de top tien in de ONK’s van Son en St. Isidorushoeve

Mack Bouwense van GL12 KTM Factory Racing is in de ONK wedstrijden in Son en St. Isidorushoeve in de top tien geëindigd. De laatste weken heeft Mack veel trainingsuren gemaakt in het Buitenland.
Om weer wat wedstrijdritme te krijgen besloot hij om deel te nemen aan deze twee wedstrijden om zo zijn ritme nog verder uit te kunnen bouwen.
 
In Son zette Mack verschillende keren aan in de training maar kon er niet meer uithalen dan een vijftiende tijd. Voor de start van de eerste manche werd de vering nog iets bijgesteld en een andere band op de motor gelegd. Toen het starthek viel kwam Mack net buiten de top tien door de eerste bocht maar wist gelijk in het begin al door te stoten naar een zevende plaats. Echter door een foutje moest hij een plaats prijsgeven en viel terug naar een achtste positie. Mack sloeg terug en wist niet veel later de zevende plaats terug in handen te nemen maar door nog een fout verloor hij helaas twee plaatsen en finishte als negende.
 
Ook in de tweede manche begon hij op een elfde plaats aan de wedstrijd maar wist tijdens de eerste ronde gelijk in de waves door te stoten naar een zevende positie. Helaas werd hij bij het uitrijden van de waves door een andere rijder aangetikt, wat een valpartij tot gevolg had. Het kostte Mack veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en vanaf een allerlaatste plaats, met een achterstand op de 37ste man, begon hij aan een inhaalrace. Op het smalle circuit begon hij creatieve lijnen te rijden zodat hij toch rijders kon passeren. Dit lukte goed want met nog vijf ronden te gaan had hij zich al op weten te werken naar een veertiende plaats. Met nog twee ronden te gaan keek hij een groepje van vijf rijders in de rug en liep hard in. Helaas was de tijd tekort om nog een aanval in te kunnen zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een veertiende plaats.
 
Met een 9-14 in de manches eindigde Mack op een mooie achtste plaats in het dagklassement. Een dag later ging het Open Nederlands Kampioenschap verder in St. Isidorushoeve. Hier begon hij de dag met een negende tijd in de tijdtraining.
 
 
De start van de eerste manche was redelijk en op een vijftiende plaats kwam hij door de eerste bocht. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en zo kwam hij op een negende plaats uit de eerste ronde. In de daaropvolgende ronden stootte hij door naar een zevende plaats maar helaas wist hij deze positie niet vast te houden en finishte moegestreden als tiende.
 
Bij de start van de tweede manche werd Mack flink geraakt door een andere rijder en kon daardoor pas op een 23ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij al vele rijders te passeren en werkte zich op naar een zestiende plaats. Ondanks dat het ging regenen en de baan hier en daar verraderlijk glad werd, haalde Mack alles er uit wat er in zat. Het kostte hem veel moeite om de twaalfde man te passeren. Ondanks dat hij sneller was, kon hij er maar niet voorbij komen. Toen hij vanuit de pits door kreeg dat de tijd begon te dringen, nam hij het risico en stootte door naar een twaalfde plaats. Een ronde later nam hij de elfde plaats in handen en in de laatste ronde wist hij ook de tiende man nog te passeren. Tevreden sloot hij de tweede manche af op een nette tiende plaats.
 
Met tweemaal een tiende plaats in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement. Deze en volgende week zal Mack benutten om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Ottobiano, een wedstrijd die op 24 en 25 juni op het programma staat.
 
Foto’s: ONK Son, Eric Laurijssen / ONK St. Isidorushoeve, Luc Wright
 
Klik hier voor meer foto’s:
 ONK Son
 ONK St. Isidorushoeve