Sterke vierde plaats voor Mack Bouwense in het ONK 125 in Boekel

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Boekel op een sterke vierde plaats geëindigd. In de eerste manche kwam Mack na een goede start als vierde binnen. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start maar hij was aan een sterke opmars bezig totdat hij met nog vier ronden te gaan te kampen kreeg met een probleem met zijn achterrem. Mack moest het tempo laten zakken en genoegen nemen met een achtste plaats.

Mack heeft goede herinneringen aan het circuit van Boekel want in 2014 wist hij hier Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen te worden. In de training waren de verschillen klein en Mack ging ervoor om er een snelle tijd uit te persen. Hij kwam uiteindelijk uit op een negende tijd waarmee hij in beide manches als achttiende op kon rijden naar het starthek.

In de eerste manche besloot Mack om helemaal aan de binnenzijde achter het starthek te gaan staan. Hij kwam goed weg en dook op een vierde plaats de eerste bocht in. De eerste ronde verliep lekker en dit zorgde ervoor dat hij zijn positie vast wist te houden. Even viel hij terug naar een vijfde plaats maar dit was van korte duur want op overtuigende wijze nam hij de vierde plaats terug in handen en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

In de tweede manche had Mack geen ideale startplaats en moest ongewild helemaal vanaf de buitenzijde starten. Ondanks dit zat hij er toch goed bij en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste twee ronden hield hij stand op de achtste plaats maar stootte daarna door naar een zevende plaats. Het rijden ging lekker totdat hij met nog vier ronden te gaan merkte dat hij geen achterrem meer had. Dit had tot gevolg dat hij het tempo moest laten zakken en genoegen moest nemen met een achtste plaats.

Met een 4-8 in de manches eindigde Mack op een sterke vierde plaats in het dagklassement. Een speciale dank gaat uit naar Lakerveld Racing, voor de kans en de goede teamspirit. Verder ook een dankwoord naar de volgende personen en bedrijven:

MRV Motoren, voor alle hulp en tips, zeker vandaag
Sven Hergaarden en Andre ten Dolle voor de pics en steun.
Hastenberg Racing voor het kanon van een Yamaha

En natuurlijk:
#HGS #CrossFitGouda #MackMXRacing #Pierracing #MXNieuws #Dizzfactory
#CTIBraces #lionwebcreations #Monkzdesign #crossbanennederland #Clubvan50

Aanstaande zondag zal de crosser uit Gouda van start gaan in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Foto’s: Sven Hergaarden en Niek Kamper

Klik hier voor meer foto’s:

Klik hier voor de video: