Mack Bouwense begint het ONK 125 in de top tien in Gemert

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is het Open Nederlands Kampioenschap 125 in Gemert in de top tien begonnen. Het was een bewogen dag voor Mack want een harde valpartij in de training zorgde ervoor dat hij de hele dag de pijn moest verbijten en eruit moest halen wat er in zat. Bouwense weerde zich kranig en wist er een negende plaats in het dagklassement uit te halen.

De dag in Gemert begon met een tegenslag voor Mack want op het spekgladde circuit raakte hij zijn motor kwijt in de training en kwam hard ten val. Opdat moment was hij net aan een snelle ronde bezig en kwam met een enorme klap op de harde grond terecht.

Na de valpartij was er niet veel tijd meer om nog een goede tijd neer te zetten. Toch wist Bouwense ondanks de pijn nog een hele scherpe tijd op de klokken te zetten en stond opdat moment op een derde tijd. In de slotfase kwamen er nog twee rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot op een nette vijfde plaats.

Na de tijdtraining bleek dat zijn arm en bovenbeen door de valpartij flink kapot waren en hevig bloedde. Bij de EHBO hebben ze de crosser uit Gouda goed verzorgd zodat hij zich kon gaan voorbereiden op de eerste manche.

De start van de eerste manche was goed en als derde dook hij de eerste bocht in. Echter omdat een aantal hekjes niet vielen, moest er een herstart gedaan worden waarbij Mack een stuk minder goed weg kwam. Pas als 25ste kon hij aan de wedstrijd beginnen en had veel werk te doen om naar voren te komen. Binnen no time wist hij zich op te werken naar een elfde plaats maar kort daarna kreeg hij te kampen met een lekke voorband waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. Wel wist hij ondanks dit probleem nog twee plaatsen winst te boeken en kwam op een nette negende plaats over de finish.

Ook in de tweede manche kwam Mack niet lekker weg bij de start en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Gelijk begon hij aan een opmars maar in al zijn gretigheid gleed zijn motor weg waardoor hij ten val kwam. De motor lag anders tevoren buiten de baan maar door snel terug op de motor te springen kwam hij toch al op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist als tiende over de finish te komen.

Met een 9-10 in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement. Gezien de pijn van de val, waar hij de hele dag last van had en de omstandigheden van de baan, is Mack redelijk tevreden met deze uitslag.

Aanstaande zondag staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Foto’s: Niek Kamper

Klik hier voor de foto’s: