Sterk optreden van Mack Bouwense in Rutten

Dit weekend stond het circuit in Rutten vol van wedstrijden, allereerst op zondag 1e pinksterdag was het tijd voor de twinshocks en brommers die hun NK en ONK reden.

De brommers in de Automaat/vario en standaard klasse maakten er een mooie strijd van met een mooi optreden van Mack Bouwense uit Gouda die buiten mededinging meedeed op een kleine pitbike. De sterkste in deze klasse was 2x Bennie Wolsink die er met de eer vandoor ging maar Mack Bouwense liet zien dat die ook goed overweg kon met een pitbike die duidelijk minder vermogen had dan de brommers maar doordat mack bijna nergens het gas dicht gooide kon hij Bennie wolsink redelijk volgen. Maar omdat het toptalent uit Gouda buiten mededinging meedeed ging de tweede plaats naar Sietse Houwing met op een derde plaats Nick Brunsveld.

Op tweede pinksterdag was het tijd voor de Open bekercross.

’s Morgens stonden we op met een mooi zonnetje en windstil dit werd in de loop van de dag wel weer minder met een guur windje, desondanks was er toch weer een mooie aantal rijders die de weg naar het mooie circuit in Rutten konden vinden.

In de MX 2b tweetakt, reed een opvallende deelnemer mee die buiten mededinging van de prijzen deel nam, net zoals de vorige dag namelijk Mack Bouwense die het opnam tegen het 125 cc geweld dit was om wat meer tegenstand te krijgen en een goede trainingsdag voor Mack.

Helaas voor Mack duurde de tegenstand ongeveer 2 ronden waarna hij de kop overnam op zijn 85 cc en deze 2 manches niet meer uit handen gaf. Mack die in de NK strijdt voor het Nederlands kampioenschap 85 cc en altijd word gesteund door zijn sympathieke familie. Moeders die zelfs een manche stond te vlaggen en vader die de motor verzorgt. Mack die op hele jonge leeftijd toen ze nog in zeeland woonde al trainde op het mooie circuit in Rutten. Dit is een familie die leeft voor de motorcross en nog wel wat steun kan gebruiken. Mack die ongelofelijk voor de cross leeft en als een kleine professional al in het leven staat. En niet zeurde dat hij geen beker kreeg, Top jongen.

Bron: www.mcnop.nl