Pech blijft Mack Bouwense achtervolgen in het NK 85cc

Mack Bouwense van MX4MX heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Veendam het geluk niet aan zijn zijde gehad. Motorproblemen hebben hem tijdens deze wedstrijd van een goed resultaat gehouden waardoor de crosser uit Gouda niet verder kwam dan een 21ste plaats.

De streekwedstrijd in Varsseveld is zaterdag direct slecht begonnen voor Mack Bouwense, uitkomend voor MX4MX in de klasse 85 cc grote wielen. Motorproblemen net op het moment dat je 11 seconden voorsprong hebt op de tweede man is iets waar Bouwense absoluut niet op zat te wachten.

Zondag nieuwe ronden nieuwe kansen op het NK in Veendam. Na een goede training met uiteindelijk een zevende tijd gaat Bouwense vol goede moed van start met de manches. Maar dan… opnieuw motorproblemen zodra het hek valt. Gelukkig reageert Bouwense snel en duikt als 35ste de bocht in. Hij weet de eerste ronde door te komen op een 21ste plaats en vervolgens in ronde twee, jawel plaats 9! Het ziet er even goed uit voor de rijder uit Gouda. Inlopend op de vierde en vijfde man gaat het echter weer mis en hoe! Op een springbult slaat het achterwiel weg en Mack valt eraf. Bouwense eindigt als veertiende.

Tijdens de sighting lap van de tweede manche krijgt Mack opnieuw een tegenslag voor de kiezen. Hij komt het parc ferme binnen en klaagt over een sputterende motor. Ondanks dat neemt Bouwense de holeshot voor zijn rekening en rijdt vervolgens drie ronden aan de leiding. Totaal onverwachts wordt de wedstrijd stilgelegd. Waarom weet niemand, maar uiteindelijk ging het om een vals alarm. Een sputterende motor is inmiddels niet het enige probleem van Bouwense. Er wordt nu ook vermogen verloren.

Een herstart dan maar. Op een achtste positie de eerste bocht in en vervolgens doorschuiven naar zes. Goede prestatie, maar de zorgen om een steeds slechter lopende motor zijn er niet minder om. De motor valt helemaal weg bij een springbult waardoor Bouwense hard ten val komt. Het duurde dan ook geruime tijd voordat hij zijn motor weer kon oppakken. De motor bleek geen vermogen meer te hebben. Zodoende reed Bouwense, teleurgesteld, maar rustig de manche uit.

Mack sloot zijn teleurstellende dag af op een 21ste plaats in het dagklassement. Op zondag 5 juni kan hij zijn revanche nemen tijdens de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Holten.