Mack Bouwense tweede in het NK 85cc in Holten

De door Vrooam ondersteunde MX4MX-rijder Mack Bouwense reed zondag naar een mooie tweede plaats op het NK 85cc in Holten. Na een goede eerste manche, waar hij een valpartij wist te ontwijken, eindigde hij als tweede. De tweede manche startte slecht, maar Bouwense passeerde knap de derde en vierde man om vervolgens zelf als derde over de finish te gaan.

Met een vierde tijd tijdens de training verscheen Mack Bouwense, rijdend voor Vrooam, aan de start van de 1e manche. Een valpartij bij de start wist hij maar net te ontwijken. Bouwense was op dreef! In de eerste ronde kwam hij als tweede door. Vervolgens wist hij maar liefst acht ronden aan kop te rijden en een voorsprong op te bouwen van drie seconden. In de laatste ronde kreeg Bouwense te maken met achterblijvers, waardoor hij de leiding moest afstaan en als tweede over de finish kwam.

In de 2e manche was de start voor Bouwense niet denderend. Op een elfde positie mocht hij beginnen aan de manche. De eerste ronde reed hij op een zesde positie, al snel werd dit een vijfde. Bouwense had moeite om in te halen, toch liet hij zich niet kennen. Op jacht naar de kopgroep wist hij de derde en vierde man te passeren. Helaas waren de eerste en tweede man te ver weg. Zodoende finishte Bouwense als derde.

Met een 2-3 in de manches eindigde de door Vrooam ondersteunde MX4MX-rijder op een tweede plaats in het dagklassement. Aanstaande zondag zal de rijder uit Gouda starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Foto’s: REBA MX en Sven Hergaarden

Meer foto's zijn hier te vinden.