Mack Bouwense knap tweede in de Dutch Masters in Markelo

Mack Bouwense van MX4MX heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo goede zaken gedaan. In beide manches wist Bouwense de snelste rondetijd neer te zetten en dit zorgde ervoor dat hij met een tweede en derde plaats in de manches netjes tweede werd in het dagklassement.

Mack zette gelijk de toon tijdens de tijdtraining en knalde er een snelle tweede tijd uit.

Met zijn Vrooam geoliede machine startte Mack goed in de eerste manche. Hij profiteerde van een fout van de kopman en nam de koppositie over. In de eerste drie ronden wist hij het gat groter te maken tussen hem en de rest van de deelnemers. Jammer genoeg schoof in de vierde ronde zijn voorwiel weg in een haakse bocht waardoor hij de wedstrijd op een vierde positie kon hervatten. Hoewel Mack drie seconden sneller was dan de derde man en zelfs sneller was dan alle andere rijders duurde het toch lang voordat hij een gaatje kon vinden om de derde plek te veroveren. Met nog vijf ronden te gaan werd het spannend. Bij de pitlane wist hij dan toch de derde positie over te nemen en ging op jacht naar de tweede man. In de laatste ronde ging deze in de fout waardoor Mack weer een plaats kon opschuiven. Gedurende de manche gaf Bouwense aan dat er iets mis was met de koppeling. Deze bleek op het stuur afgebroken te zijn, omdat er een steen op was gekomen. Dat maakt dat Mack een hele goed prestatie heeft neergezet en met recht trots kan zijn met zijn tweede plaats.

In de tweede manche kwam hij weer als tweede uit de eerste bocht. Acht ronden lang was het een nek aan nek race met de kopman. Mack was sneller maar slaagde er niet in om hem te passeren. Verschillende keren zat hij er naast maar kon de koppositie niet in handen krijgen. De derde man maakte ook aanstalten en wist te profiteren van een foutje van Bouwense waardoor Mack genoegen moest nemen met een derde plaats.

Met een 2-3 in de manches eindigde de rijder uit Gouda op een mooie tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross is hij opgeklommen naar een achtste plaats. Over drie weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Emmer-Compascuum.

Foto’s: Eric Laurijssen en Luc Wright

Meer foto's zijn hier te vinden.