Mack Bouwense wint beide manches in het NK 85cc in Oirschot

Mack Bouwense van MX4MX heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Oirschot beide manches weten te winnen. In de zware omstandigheden reed de Vrooam gesponsorde rijder twee gecontroleerde manches en wist zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand te zetten. Voor Mack is dit zijn tweede dagoverwinning in het Nederlands Kampioenschap van dit seizoen.

Voorafgaande aan de wedstrijd had het al veel geregend in Oirschot en dit zorgde ervoor dat de baan er in de ochtend tijdens de training al drassig in lag. Daarnaast regende het ook gedurende de dag nog regelmatig waardoor de omstandigheden zwaarder en zwaarder werden. De 85cc grote wielen klasse was onderverdeeld in twee groepen. In zijn groep wist de door Dizz Factory ondersteunde rijder een vierde tijd neer te zetten en dit zorgde ervoor dat hij in beide manches een goede startplaats uit kon kiezen.

De club deed er alles aan om het circuit er zo goed mogelijk bij te laten liggen maar wat er ook gebeurde, het bleef loodzwaar. Een goede start was van essentieel belang en deze boodschap had Mack goed begrepen. Hij vertrok in de eerste manche als een speer en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Samen met de kopman begon hij al snel weg te lopen bij zijn achtervolgers. Mack bestudeerde de lijnen van de kopman en sloeg in de voorlaatste ronde toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en gaf deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen. Met een verschil van 9.895 sec voorsprong op de tweede man kwam de MX4MX-rijder als winnaar over de finish.

De stemming zat er goed in binnen het team maar Mack bleef geconcentreerd en wilde niets liever dan ook in de tweede manche een goed resultaat neerzetten. De basis hiervoor was perfect want hij pakte een hele goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al tijdens de eerste ronde de koppositie in handen te nemen. Met een goed ritme begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en er leek geen vuiltje aan de lucht. Een valpartij in de waves maakte het toch nog even spannend maar zijn voorsprong was groot genoeg zodat hij de wedstrijd toch nog als leider kon vervolgen. In de rest van de manche werd het hoofd koel gehouden en zo wist hij ook de tweede manche als winnaar af te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning veroverde hij de dagwinst in Oirschot en is hiermee in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap opgeklommen van een zevende naar een derde plaats.

Foto’s: RGP Photo, Sven Hergaarden en Henny Hommersom