Dubbelslag in Winterswijk brengt Mack Bouwense aan de leiding in het NK 85cc

Mack Bouwense van MX4MX heeft in Winterswijk beide manches van het Nederlands Kampioenschap 85cc weten te winnen. In zowel de eerste als de tweede manche was hij de snelste rijder op de baan maar toch maakte een valpartij in de tweede manche het nog spannend. Mack had echter al een veilige voorsprong waardoor hij zijn weg toch nog als leider kon vervolgen en ook deze manche winnend af kon sluiten.

Voor aanvang van de wedstrijd in Oirschot stond de rijder uit Gouda zevende in de tussenstand maar dankzij zijn dubbele manchezege klom hij op naar een derde plaats. Voor aanvang van de wedstrijd in Winterswijk keek hij tegen een achterstand aan van 25 punten op de leider. Mack voelde zich gelijk als een vis in het water op het circuit en knalde er in de training de snelste tijd uit.

Geconcentreerd stond de door EBAG trucks gesponsorde rijder achter het starthek voor de eerste manche. Hij reageerde scherp toen het starthek naar beneden klapte en dook op een derde plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde wist hij gelijk door te stoten naar een tweede plaats en wachtte vervolgens zijn kans af om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Toen dit het geval was, zette hij een strak tempo in en bouwde een veilige voorsprong op. Mack werkte een sterke wedstrijd af waarin hij met een voorsprong van zestien seconden als winnaar over de finish kwam.

Ook in de tweede manche zat de rijder van MX4MX er goed vooraan bij na het vallen van het starthek en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de eerste ronde al door te stoten naar de koppositie. Met snelle rondetijden bouwde de door Vrooam Lubricants ondersteunde rijder een voorsprong op van zeventien seconden. Echter met nog twee ronden te gaan, week er een achterblijver van zijn lijn af die Mack niet meer kon ontwijken. Beide rijders raakten elkaar en kwamen hard ten val. Hierbij kwam de voorkant van de motor scheef te staan en daarnaast werd er over zijn onderarm heen gereden. Mack liet zich niet uit het veld slaan en verbeet de pijn. Dankzij zijn grote voorsprong kon hij zijn weg toch nog als leider vervolgen. Mack had het goede ritme gelijk alweer gevonden en ging opnieuw dezelfde rondetijden rijden als voor de valpartij. Dit zorgde ervoor dat hij ook de tweede manche winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele manchezege pakte Mack zijn derde dagoverwinning van dit seizoen. In het kampioenschap heeft hij de leiding in de tussenstand overgenomen en heeft gelijk een voorsprong van twaalf punten op de tweede man. Dit betekent dus dat hij in Winterswijk maar liefst 37 punten heeft goed gemaakt!

Aankomende zondag zal de rijder uit Gouda in actie komen in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmer-Compascuum, een week later gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Eersel.

Foto’s: Sven Hergaarden en Dik Kortschot