Een ijzeren wil brengt Mack Bouwense een vierde plaats in de Dutch Masters 85cc in Emmen

Mack Bouwense van MX4MX is in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmer-Compascuum op een vierde plaats geëindigd. Dit ging niet zonder slag of stoot want de rijder uit Gouda moest in beide manches na een tegenslag in de beginfase van achter uit het veld terug naar voren komen. Met hele snelle rondetijden wist hij heel veel rijders te passeren en wist uiteindelijk beide keren terug te komen naar een vijfde plaats.

Mack had zijn draai gelijk gevonden op het circuit en wist in de vrije training de snelste tijd neer te zetten. Echter toen de tijdtraining begon, was Mack net over de tijdlus heen waardoor hij in zijn snelle ronde gelijk in de drukte belandde. Gelijk in de beginfase van de tijdtraining werden de snelste tijden neergezet. Na verschillende snelle ronden kwam Mack uit op een vijfde tijd, met een verschil van slechts een seconde op de snelste man.

Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de eerste manche. Het duurde bij de start erg lang voordat het starthek viel. Omdat Mack zijn motor iets liet lopen, kwam hij vast te zitten onder het starthek. De rijders waren al uit het zicht toen Mack kon vertrekken waardoor hem dus een flinke klus te wachten stond. Gelijk in de eerste ronde wist hij al 22 rijders te passeren. Met zijn Vrooam geoliede machine vloog hij over het circuit. Het aanwezige publiek genoot met volle teugen en overal gingen de handen in de lucht. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder maar met nog twee ronden te gaan, was er een rode vlagsituatie. Op dat moment reed Mack dicht achter de derde en vierde man op een vijfde plaats. Dat Mack een goede snelheid had werd bewezen uit het feit dat hij de tweede snelste rondetijd had neer weten te zetten. Of hij daarom de derde en vierde man nog had weten te passeren in de laatste twee ronden, weten we niet maar hij heeft laten zien dat hij de snelheid heeft en kwam moegestreden op een vijfde plaats over de finish.

Tussen de manches in heeft Mack zijn rust genomen en was er klaar voor om in de tweede manche iets goeds te laten zien. Zijn start was goed maar helaas kwam er een rijder vlak voor hem ten val. Mack kon hem niet meer ontwijken en viel zelf ook. De rijder achter Mack kwam ook ten val waardoor er allerlei motoren bovenop elkaar lagen. Omdat de eerste rijder hard aan het schreeuwen was, heeft Mack die eerste geholpen voordat hij zijn eigen motor oppakte. Met een scheef stuur en een loshangende nummerplaat moest hij vanaf een 39ste plaats terug naar voren zien te komen. Het circuit was ondertussen loodzwaar geworden maar hier leek Mack weinig om te geven want hij kwam in een hoog tempo naar voren. Met snelle rondetijden werkte hij zich op naar een vijfde plaats en kreeg de aansluiting met de derde en vierde man. Ondanks dat hij sneller was, kon hij ze niet passeren en kwam wederom op een vijfde plaats over de finish.

Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is hij op een zesde plaats geëindigd.

Een speciale dank gaat uit naar Crossfit Gouda want dankzij het speciale schema en de goede begeleiding heeft Mack de kracht en energie om tot deze prestatie te komen.

Foto’s: Luc Wright en Floris v.d. Elsen

Video’s:
Mack Bouwense Interview Dutch Masters of Motocross

Mack Bouwense Dutch Masters Emmen