Mack Bouwense kent tegenslag in het NK 85cc in Eersel

Mack Bouwense van MX4MX heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Eersel tegenslag gekend. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een zesde plaats maar door een valpartij in de slotfase kwam hij uiteindelijk op een dertiende plaats over de finish. In de tweede manche reed hij in de laatste ronde op een vierde plaats toen hij op een tafelberg hard ten val kwam en vervolgens per ambulance is afgevoerd naar het ziekenhuis. Hier werd geconstateerd dat hij bij de valpartij vier gekneusde ribben heeft opgelopen.

Het circuit van Eersel lag er verraderlijk bij en Mack had het moeilijk om in de training in zijn ritme te komen. Door een klein probleem met de motor kwam hij ondanks verwoede pogingen niet verder dan een negende tijd.

Gemotiveerd bereidde de Vrooam Lubricants gesponsorde rijder zich voor op de eerste manche. Hij pakte een redelijke start en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Omdat er niet veel ideale lijnen waren op het circuit en deze er al verraderlijk in lag, had Mack het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Toch knokte hij als een leeuw en wist gedurende de wedstrijd drie rijders te passeren maar met nog drie ronden te gaan, schoof zijn wiel weg in een bocht en kwam hij ten val. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren waardoor Mack uiteindelijk genoegen moest nemen met een dertiende plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging Mack in de tweede manche van start. Ditmaal kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde en wist zich in de daaropvolgende ronden op te werken naar een vierde plaats. Even verloor hij deze positie maar in dezelfde ronde wist hij de vierde plaats terug te pakken. Helaas ging het in de laatste ronde flink mis voor Mack. Met nog drie bochten te gaan sprong Mack zoals iedere ronde de tafelberg, echter ditmaal sloeg het noodlot toe. Bij het oprijden kwam hij in een knip terecht en kon de motor niet meer corrigeren. Hierbij kwam hij zeer hard ten val en kreeg daarbij het stuur hard in zijn buik.

De EHBO was onmiddellijk ter plaatse maar toch stapte Mack op wilskracht terug op de motor en wist de finish te halen. Na de finish reed hij gelijk naar de EHBO post waar besloten werd om per ambulance naar het ziekenhuis te gaan omdat Mack alleen maar slechter begon te functioneren. In het ziekenhuis werden vier gekneusde ribben geconstateerd en tevens ontstond daar het vermoeden dat hij een gescheurde alvleesklier en/of 12 vingerige darm heeft. In de nacht van zaterdag op zondag is Mack ter observatie in het ziekenhuis gebleven maar mocht toen huiswaarts keren. Op dit moment is onduidelijk of hij op tijd fit zal zijn voor de volgende NK wedstrijd van aanstaande zondag in Lierop.

Foto: Sven Hergaarden

Video:
Mack Bouwense Dutch Championship 85cc Eersel