Mack Bouwense wint streekwedstrijd in Lichtenvoorde en wordt achtste in het NK 85cc in Borculo

Mack Bouwense van MX4MX is in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Borculo op een achtste plaats geeindigd. In de eerste manche reed hij een gigantische inhaalrace maar zag deze door een valpartij in de laatste ronde niet beloond worden en kwam hierdoor pas als veertiende over de finish. In de tweede manche ging hij in de warme omstandigheden zorgvuldig met zijn krachten om en kwam vanaf een elfde plaats terug naar een achtste positie.

Voordat Mack afreisde naar Borculo kwam hij op zaterdag aan de start in een streekwedstrijd in Lichtenvoorde. In beide manches wist hij kopstart te pakken en wist met goede rondetijden zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten. Zijn tijden lagen gelijk aan die van de snelste man in de MX2 klasse en omdat het circuit van Lichtenvoorde behoorlijk zanderig is, mag dit toch als een prestatie genoemd worden.

Vol goede moed reisde hij af naar Borculo en hoopte dat het rijden ook hier lekker zou gaan. In de eerste manche leek het erop dat Mack vanaf de buitenzijde kopstart zou gaan pakken. Helaas werd hij te ver naar buiten gedreven en reed recht op een boom af. Mack moest hard remmen en kon hierdoor pas op een vijfentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het smalle circuit waarop het moeilijk is om in te halen, kwam hij hard terug naar voren. Aan het einde van de eerste ronde lag hij al op een zeventiende plaats en drie ronden later had hij zich al op weten te werken naar een elfde positie. Ronde na ronde kwam hij verder terug naar voren en in de laatste ronde ging hij in de aanval op de achtste man. Helaas schoof hij bij de inhaalmanoeuvre onderuit en kwam daardoor teleurgesteld op een veertiende plaats over de finish.

Mack had in de eerste manche veel energie verspeeld en had veel last van de warmte. Voor de start van de tweede manche was hij hier nog niet van hersteld maar was vastbesloten om er het beste van te maken. Hij veranderde voor de tweede manche van startplaats want hij koos ervoor om meer vanaf het midden van start te gaan. Helaas toen het starthek viel, haakte hij in de rijder die naast hem stond en dit remde af. Vervolgens kwamen er in de eerste bocht een aantal rijders ten val en hierbij werd ook Mack geraakt. Hij kon nog net op de motor blijven zitten en kon op een elfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op gecontroleerde wijze terug op naar een achtste plaats en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Met een 14-8 in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een achtste plaats. Op zondag 22 mei gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Veendam.

Foto’s: Luc Wright en RGP Photo / Video: Mike Melse

morephoto_lichtenvoorde