Mack Bouwense klimt naar een vierde plaats in het Nederlands Kampioenschap 85cc

Mack Bouwense van MX4MX is in de modderige wedstrijd om het Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen in Marum opgeklommen naar een vierde plaats in de tussenstand. In Marum kwam Mack in beide manches niet goed weg bij de start en moest aan een opmars beginnen. In de eerste manche kwam hij na een valpartij toch nog terug naar een twaalfde positie en in de tweede manche werd hij achtste. Het was vanwege de modder bijzonder moeilijk om in te halen maar Mack heeft er het beste van gemaakt en wist achtste te worden in het dagklassement.

De weersomstandigheden waren bijzonder slecht in Marum met regenbuien die afgewisseld werden door hagel met harde wind. Ondanks dit deed de club alles wat ze konden om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Omdat het maar bleef regenen was het startveld bijzonder nat en was er op de rest van het circuit slechts 1 ideale lijn.

De dag in Marum begon met een kleine tegenslag voor Mack want in de beginfase van de training kwam hij ten val. Omdat er slechts 1 ideale lijn was, kon hij niets anders doen dan achter de andere rijders aan rijden en hun tempo volgen. Dit zorgde ervoor dat hij zijn tijd niet meer wist te verbeteren en hij terug zakte van een vijfde naar een negentiende plaats.

Omdat Mack pas als negentiende op mocht rijden naar het starthek, had hij een slechte startplaats in de beide manches. In zowel de eerste als de tweede manche zakte hij weg in de modder en kon hierdoor pas op een twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde van de eerste manche wist hij gelijk verschillende plaatsen winst te boeken en kwam al als dertiende voorbij start/finish. Helaas werd zijn opmars niet veel later onderbroken toen hij een rijder voorbij wilde springen maar plots in een modderhoop tot stilstand kwam en voorover van zijn motor werd geworpen. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren en vanaf een zestiende plaats moest hij opnieuw aan een opmars gaan beginnen. Binnen een paar ronden wist hij enkele plaatsen winst te boeken en wist er toch nog een twaalfde plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche zat hij er niet lekker bij met de start en moest ditmaal helemaal vanaf een 22ste plaats terug naar voren zien te komen. Tijdens de eerste ronde wist hij al zeven rijders te passeren en kwam op een vijftiende plaats langs start/finish. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en stootte door naar een achtste plaats. Vervolgens begon hij het gat te dichten tot aan een groepje van rijders. Ondanks dat hij drie seconden per ronde harder reed, slaagde Mack er niet in om plaatsen winst te boeken en moest genoegen nemen met een achtste plaats.

Met een 12-8 in de manches eindigde de rijder uit Gouda op een achtste plaats in het dagklassement en is hiermee opgeklommen naar een vierde plaats in de tussenstand om het Nederlands kampioenschap. Op zondag 8 mei gaat het Nederlands kampioenschap verder op het circuit van Borculo.

Foto: Bé Loer

Meer foto's zijn hier te vinden.