Mack Bouwense van start in het Honda 150 Europees Kampioenschap

Naast de wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap 85cc zal Mack Bouwense dit jaar ook het volledige Honda 150 Europees Kampioenschap rijden. Hierbij wordt hij ondersteunt door Heli Motors in Geldermalsen en Honda.

Het kampioenschap gaat in het weekend van 18 en 19 april van start in het Italiaanse Trentino en zal eindigen op 30 augustus in Assen. In totaal telt het kampioenschap zes wedstrijden.

Afgelopen maandag heeft Mack voor het eerst een wedstrijd op de Honda CRF150 4-takt machine gereden in Rutten. Tevens waren dit zijn eerste meters die hij op deze motor reed. In zowel de eerste als de tweede manche slaagde hij erin om kopstart te pakken. In de eerste manche miste hij nog het vertrouwen om de afstap te springen en hierdoor werd hij tweede. In de tweede manche sprong hij deze technische bult wel en wist de koppositie de hele manche in handen te houden. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij de manche winnend af te sluiten en pakte hiermee tevens de dagzege.

Aankomende zondag zal Mack starten in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl en de week erna staat al de eerste wedstrijd om het Honda 150 Europees Kampioenschap op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.