Mack Bouwense dicht bij kwalificatie in EK 85cc in Emmen

Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense is er tijdens de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Noord/West in Emmercompascuum niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.
Het weekend begon voor Mack met een tegenslag want in de nacht van vrijdag op zaterdag werd hij ziek. Toen hij op zaterdagochtend opstond had hij koorts en voelde zich verre van fit. Na het nemen van een aantal paracetamols besloot hij om het toch te proberen.

Nadat hij in de trainingen het circuit had verkent en naar de juiste lijnen had gezocht, bereidde hij zich voor op de kwalificatieheat. De beste 18 rijders per groep kwalificeerden zich hierin rechtstreeks voor de wedstrijd van zondag. Na het vallen van het starthek zat hij er niet goed bij maar al snel begon hij plaatsen winst te boeken. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij toen zijn voetsteun hapte. Het kostte Mack veel tijd voordat hij weer terug op de motor zat en was hierdoor helemaal teruggevallen naar een achtentwintigste plaats. Ondanks deze tegenslag bleef hij knokken voor wat hij waard was maar meer dan een zesentwintigste plaats zat er helaas niet meer in voor Mack.

In de laatste kans had Mack nog de kans om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Wel moest hij dan een tijd in de top vier neer zien te zetten.
Mack zette verschillende keren aan en perste er uiteindelijk een zesde tijd uit waarmee hij tweede reserve was voor de wedstrijd. Hij zat er heel dicht bij en het verschil van wel of niet kwalificeren bedroeg slechts acht honderdsten van een seconde. Lynn Valk zette een vierde tijd op de klokken maar blesseerde zich en kon daardoor op zondag niet rijden. Voor de crosshelmen.nl-rijder betekende dit dat hij eerste reserve werd voor de manches op zondag. Helaas waren er voor de zondag geen afmeldingen waardoor hij lijdzaam moest toekijken hoe de concurrentie het er vanaf bracht. Mack en zijn ouders willen Lynn veel sterkte en een voorspoedig herstel toewensen!

Aankomende zondag zal Mack starten in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl. Een week later neemt hij deel aan de eerste wedstrijd om het Honda 150 Europees Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento.

Foto: Luc Wright