Mack Bouwense scoort vijf ONK punten in het zware Halle

Mack Bouwense heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Halle vijf punten weten te scoren. In de eerste manche kwam de rijder uit Gouda vanuit het middenveld terug naar een elfde plaats maar kwam toen even ten val waarbij verschillende plaatsen verloren gingen. Ondanks het feit dat hij geen voorrem meer had en zijn bril af had moeten doen, knokte hij door en wist er een nette zestiende plaats uit te slepen. Helaas kon de tweede manche vanwege de slechte weersomstandigheden niet verreden worden.

In de week voorafgaande aan het evenement waren er een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de vering. Dit pakte goed uit want ook in Halle slaagde Mack erin om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Het had op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd heel veel geregend en dit kwam het circuit niet ten goede. Ook op de dag zelf regende het nog waardoor de mooie baan omgetoverd werd naar een modderpoel. Ondanks de moeilijke en zware omstandigheden probeerde Mack er het beste van te maken.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon in de middenmoot aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde liep het lekker voor de rijder uit Gouda en hierin wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en stootte door naar een elfde plaats. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen zijn voorwiel even weg gleed en hij ten val kwam. Hij had een flink gat tot aan de twaalfde man maar omdat hij zijn motor niet gelijk aan de praat had, moest hij toch verschillende plaatsen prijsgeven. Tevens had hij na de valpartij geen voorrem meer en vanwege de regenachtige omstandigheden moest hij met nog drie ronden te gaan ook zijn bril af doen. Ondanks het beperkte zicht knokte Mack door en wist op een nette zestiende plaats over de finish te komen waarmee hij vijf ONK punten scoorde.

Omdat de slechte weersomstandigheden aan bleven houden, besloot de organisatie om de tweede manches af te lassen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet Mack na twee wedstrijden de vierentwintigste plaats. Aankomend weekend zal Mack deelnemen aan de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap Noord/West in Emmercompascuum.

Een speciale dank gaat uit naar 2FASTMotorsport MX Tuning & Repair en Ven Racing Suspension.

Klik hier voor de foto’s.

Foto: Sven Hergaarden