Mack Bouwense scoort eerste ONK punten uit zijn carriere in Gemert

Crosshelmen.nl-rijder Mack Bouwense heeft zondag in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert zijn allereerste punten weten te scoren. Vanwege een moeilijke tijdtraining moest hij in beide manches vanaf de tweede startrij starten en tot overmaat van ramp kende hij in zowel de eerste als de tweede manche oponthoud in de eerste bocht. In beide manches begon hij fanatiek aan een inhaalrace en wist er in de eerste manche een nette negentiende plaats uit te slepen. In de tweede manche was hij ook weer op jacht naar de punten maar door twee valpartijen kwam hij toen niet verder dan een vijfentwintigste plaats.

Het normale NK deelnemersveld werd in Gemert aangevuld met twintig Buitenlandse rijders. Er stond een vol deelnemersveld waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. In de training was het erg druk op het circuit waardoor het moeilijk was om een vrije ronde te kunnen rijden. Mack had veel oponthoud tijdens de training waardoor hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een 39ste tijd. Dit was voldoende voor kwalificatie maar wel moest Mack in beide manches vanaf de tweede startrij starten.

De eerste manche begon met een valpartij voor Mack in de eerste bocht en hierdoor kon hij pas op een 32ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek zette hij de achtervolging in en wist gedurende de wedstrijd goed terug naar voren te komen. De door crosshelmen.nl gesponsorde rijder had met nog een aantal ronden te gaan de achttiende plaats in handen maar verloor deze positie toen hij bij een gele vlagsituatie van het gas af ging. Dit kostte hem een plaats maar gezien zijn start sloot hij de manche toch naar tevredenheid af op een negentiende plaats. Met dit resultaat scoorde Mack zijn eerste twee ONK punten uit zijn carriere.

Met een goed gevoel begon Mack aan de voorbereiding op de tweede manche. Ook ditmaal stond hij met zijn KTM machine met glimmende HGS uitlaat op de tweede startrij. Ook in deze manche was er in de eerste bocht een valpartij en helaas kwam Mack hierbij tot stilstand. Van de 38 rijders begon hij op een 33ste plaats aan de wedstrijd en had dus opnieuw veel werk aan de winkel om terug naar voren te komen. Al snel wist hij zich op te werken naar een zesentwintigste plaats en was aan een sterke opmars bezig. Echter niet veel later werd hij door een valpartij teruggeslagen naar een dertigste plaats. Mack sprong fanatiek terug op zijn motor en wist zich binnen een ronde alweer terug op te werken naar een zevenentwintigste plaats. In de daaropvolgende ronden kreeg hij de vierentwintigste plaats in handen maar in al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken, kwam hij nogmaals ten val en moest hierdoor genoegen nemen met een vijfentwintigste plaats.

Na twee sterk gereden manches eindigde Mack op een 23ste plaats in het dagklassement. Aanstaande zaterdag komt hij aan de start bij de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Heerde.

Een dankwoord gaat uit naar al zijn sponsoren met in het bijzonder crosshelmen.nl, HGS en VHM voor het in hem gestelde vertrouwen en het goede materiaal.