Mack Bouwense sterk achtste in de EMX150 klasse in Lommel

Mack Bouwense uit Gouda heeft in de voorlaatste wedstrijd om het Honda Europees Kampioenschap 150 in het Belgische Lommel maar liefst 26 punten weten te scoren. De Crosshelmen.nl-rijder kwam op het loodzware circuit in beide manches als achtste over de finish en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een goede veertiende plaats.

Mack had zich op een Heli Honda CRF150 goed voorbereid op deze wedstrijd en zag het helemaal zitten om in Lommel de strijd met de concurrentie maar ook met het circuit aan te gaan. Zoals ieder jaar werd het circuit al snel zwaarder en toen Mack op zaterdag zijn eerste manche moest rijden, lag de baan er dan ook al pittig in.

Toen het vijftien seconden bordje werd omgedraaid voor de start van de eerste manche werd het gas vol open gedraaid door Mack. Toen het hek viel vond hij de juiste tractie en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. In de eerste ronde had hij het even lastig om in zijn ritme te komen en om de juiste lijnen te vinden. Hierdoor verloor hij gelijk al een aantal plaatsen en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. De rijder uit Gouda bleef hier rustig onder en begon aan een opmars naar voren. Gedurende de wedstrijd knokte hij zich terug naar een zevende plaats en reed rondetijden die drie seconden sneller waren als die van de zesde man. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij. Mack sprong snel weer terug op de motor en kon zijn weg op een achtste plaats vervolgen. Deze positie gaf hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en kwam op een achtste plaats over de finish.

Na de manche werden de uitslagen uitvoerig bestudeerd en hierop was te zien dat de snelste tijd van Mack goed was voor de tweede snelste tijd! Dit zorgde voor vertrouwen voor de tweede manche op zondag. Ook op zondagochtend was het ontzettend warm in Lommel en het zou dan ook een ware uitputtingsslag worden op het zware zandcircuit. Toen het starthek viel kwam het voorwiel van de Honda machine iets omhoog maar toch dook hij op een vijfde plaats de eerste bocht in. Mack balanceerde over de gaten, die soms zo diep waren dat je hem bijna niet meer terug zag. Hij werkte een gecontroleerde wedstrijd af en leek op een zevende plaats af te stevenen. Echter in de slotfase moest hij op de diepe knippen even van het gas af om een valpartij te voorkomen en dit had tot gevolg dat hij nog een plaats af moest staan en op een achtste plaats over de finish kwam.

Met tweemaal een achtste plaats in de manches eindigde Mack op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Honda Europees Kampioenschap 150 is hij opgeklommen naar een veertiende plaats. Zijn achterstand op de dertiende man bedraagt slechts zeven punten waardoor er tijdens de laatste wedstrijd in het weekend van 29 en 30 augustus in Assen nog van alles mogelijk is.

Foto’s zijn hier te bekijken.