Mack Bouwense in de top tien in tweede manche EMX150 in Loket

Mack Bouwense is in de tweede manche van het Honda Europees Kampioenschap 150 in Loket, Tsjechie in de top tien geeindigd. De rijder uit Gouda pakte kopstart en werkte een hele gecontroleerde wedstrijd af om uiteindelijk op een nette negende plaats over de finish te komen.

Na zijn tegenslag in de eerste manche op zaterdag wilde Mack toch iets laten zien in de tweede manche. Hij stond gebrand achter het starthek en vertrok als een raket toen het starthek viel. Door op het startveld goed door te schakelen, slaagde hij erin om als leider de eerste bocht in te duiken. Op het verraderlijke circuit had hij zijn ritme al snel gevonden en wist de koppositie in de eerste ronde netjes in handen te houden. Ondanks dat hij in de daaropvolgende ronden een aantal plaatsen prijs moest geven, bleef hij netjes zijn ronden rijden. De crosshelmen.nl-rijder hield een constant tempo aan en kwam op een hele mooie negende plaats over de finish.

Ondanks zijn nulscore in de eerste manche wist Mack het weekend toch netjes af te sluiten op een veertiende plaats. In de tussenstand om het Honda Europees Kampioenschap 150 is hij opgeklommen naar een zeventiende plaats. Met de zandcircuits van Lommel en Assen nog op de kalender liggen er nog mogelijkheden voor Mack om in de tussenstand plaatsen winst te boeken. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Belgische Lommel.

Foto’s zijn hier te bekijken.