Mack Bouwense in de top tien in Honda EK150 in Assen

Mack Bouwense uit Gouda is in de laatste wedstrijd om het Honda Europees Kampioenschap 150 in Assen in de top tien geëindigd. Bouwense pakte in beide manches kopstart en streed in zowel de eerste als de tweede manche lang mee in de top drie. Door een aantal fouten moest hij verschillende plaatsen prijsgeven waardoor hij de manches afsloot op een tiende en een negende plaats, waarmee hij negende werd in het dagklassement.

De Grand Prix van Assen werd georganiseerd op het TT circuit van Assen. Het circuit dat aangelegd was, had een zanderige ondergrond en omdat er veel klassen aan de start kwamen, werd het al snel zwaarder. Nadat Mack in de tijdtraining een vijftiende tijd op de klokken had weten te zetten, begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Geconcentreerd stond Mack achter het starthek. Zijn reactie was goed toen het hek naar beneden klapte en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werd hij gepasseerd maar vervolgens wist hij lang stand te houden op een tweede plaats. Door een foutje in een bocht waarbij hij iets te wijd ging, verloor hij de tweede plaats en viel terug naar een derde positie. Mack bleef aansluiting houden met de tweede man en probeerde van zijn lijnen te leren. Helaas sloeg niet veel later het voorwiel weg waardoor hij hard ten val kwam. Omdat hij ondertussen al een behoorlijk gat had, gingen er niet zoveel plaatsen verloren. Echter door de harde valpartij was de rijder uit Gouda even de kluts kwijt en kwam hierdoor nog twee keer ten val. Dit had tot gevolg dat hij helemaal terug viel naar een dertiende plaats. Mack herstelde zich netjes en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen naar een tiende plaats.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden. Mack had geleerd van zijn fouten op zaterdag en wilde proberen om het beter te doen. De smaak van het kopstart pakken heeft hij duidelijk te pakken want voor de vijfde keer was het Mack die als leider de eerste bocht in dook. Lang heeft hij gevochten voor de tweede plaats maar door drie foutjes werd hij teruggeslagen naar een vijfde plaats. Door deze foutjes verloor hij zijn ritme waardoor het op het zware circuit van Assen moeilijk werd. Knokkend voor iedere centimeter zette hij zijn weg verder maar kon niet voorkomen dat hij nog een aantal plaatsen prijs moest geven en op een negende plaats over de finish kwam.

Met een 10-9 in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement. In de eindstand om het Honda Europees Kampioenschap 150 is hij op een dertiende plaats geëindigd. De rijder uit Gouda heeft dit jaar veel progressie geboekt en heeft enorme sprongen voorwaarts gezet. Een speciale dank gaat uit naar Heli Motors in Geldermalsen.

Foto’s zijn hier te bekijken.