Mack Bouwense ruim in de top tien in het zware zand van Westerbork

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork op een achtste plaats geëindigd. Deze top tien notering behaalde Bouwense door een negende plaats in de eerste en een achtste plaats in de tweede manche.
 
Circuit “de Weidestukken” in het Drentse Westerbork is een echte Nederlandse zandbak en de vrijwilligers van de organiserende vereniging hadden het circuit tip top geprepareerd. De tijdtraining van de 125cc klasse werd in één groep verreden en zodoende probeerden negenveertig rijders een goede tijd te noteren. Hierdoor was het heel druk op het circuit en waren er vele gele vlag situaties, toch wist Mack ruimte te vinden om er een zevende tijd uit te persen.
 
In de eerste manche kende Mack op zijn door Hastenberg Racing geprepareerde Yamaha een goede start en op een negende plaats kwam hij uit de eerste ronde. Al snel bleek Bouwense sneller dan het groepje voor hem maar door gele vlagsituaties lukte het hem niet om deze rijders te passeren. In de vierde ronde begonnen de top rijders al met het dubbelen en hierbij was het van belang om niet betrokken te raken bij valpartijen. Mack bleef zoeken naar de lijnen om te passeren maar dit lukte helaas niet waardoor hij als negende over de finish kwam.
 
Toen het starthek voor de tweede maal viel zat de door Dizz Factory ondersteunde rijder er opnieuw heel goed bij en in de eerste paar ronden kwam hij door op de vijfde plaats. Helaas moest hij daarna uitwijken voor een gevallen rijder die plots voor hem terug in de baan kwam. Gelukkig kon hij een valpartij voorkomen maar hij verloor wel twee plaatsen. Vrij snel wist Mack een plaats terug te pakken maar ook nu kwam Mack snel tussen de gedubbelde rijders. Dit leverde opnieuw veel gele vlag situaties op en een beetje chaotisch wedstrijd verloop. Gedurende de manche wisselde de Yamaha rijder veel van posities en werd uiteindelijk als achtste afgevlagd.
 
In de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc staat Mack nu op de zevende plaats, op één punt van de nummer zes. De volgende wedstrijd waar Mack aan de start zal verschijnen is de Dutch Masters of Motocross, welke op 6 mei wordt verreden in Mill.
 
Foto’s: Sven hergaarden en Martin Hol