Mack Bouwense loopt gebroken bovenarm op

Mack Bouwense van Lakerveld Racing heeft in de streekwedstrijd in Halle een gebroken bovenarm opgelopen. Na een goede inhaalrace in de eerste manche waarin hij vierde werd, ging het in de eerste ronde van de tweede manche mis. Bij het uitrijden van een bocht werd hij in een diepe knip van zijn motor geworpen en werd vervolgens door twee andere rijders aangereden. Ondanks de pijn, een lekke achterband en een defecte uitlaat reed Bouwense de manche toch uit maar vanochtend werd geconstateerd dat hij een flinke breuk heeft opgelopen in zijn bovenarm.

De crosser uit Gouda begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining een tijd neer te zetten waarmee hij vier seconden sneller was dan de rest van het deelnemersveld. Echter door een probleem met zijn achterrem moest Mack in de eerste manche als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij vocht zich terug naar een derde plaats maar belandde door een inschattingsfout van een andere rijder buiten de baan waardoor hij weer een positie verloor en als vierde over de finish kwam.

In de tweede manche kwam Mack tijdens de eerste ronde ten val toen hij bij het uitkomen van een bocht door een diepe knip van zijn motor werd geworpen. Twee achtervolgers konden hem niet meer ontwijken en raakten Mack. Meteen voelde hij een scherpe pijn in zijn bovenarm maar op karakter heeft hij de wedstrijd toch uit weten te rijden. Ook had hij nog een lekke achterband en een defecte uitlaat maar dit deerde Bouwense hij niet. Hij wilde de finish halen en dit lukte, zij het wel met een gebroken bovenarm.

Omdat de zwelling en de pijn in zijn bovenarm vanochtend dermate hevig waren, is er in het ziekenhuis een röntgenfoto gemaakt waarbij geconstateerd werd dat er een flinke breuk zit in zijn bovenarm. Hoelang Mack buiten de strijd zal zijn, is op dit moment niet bekend maar aanstaande zondag zal hij sowieso niet starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Foto: Dik Kortschot