Mack Bouwense scoort top vijftien plaats in de Dutch Masters in Oldebroek

Mack Bouwense van Lakerveld Racing heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Oldebroek een top vijftien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam Bouwense slecht weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. Alles gevend wist hij verschillende rijders te passeren en kwam als vijftiende over de finish. In de tweede manche kwam de rijder uit Gouda in de top vijftien rijdend ten val en kwam daardoor niet tot scoren.
 
Mack trainde in de 125cc klasse als negentiende maar wilde het in de manches graag beter doen. Helaas kwam hij bij de start van de eerste manche niet goed weg en moest vanaf een eenentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Omdat het op het circuit van Oldebroek erg moeilijk is om in te halen, kostte het hem veel moeite om de rijders voor hem te passeren. Door te blijven knokken tot aan de finishvlag wist hij er toch nog een vijftiende plaats uit te slepen.
 
Mack was niet tevreden met zijn resultaat van in de eerste manche en was dan ook extra gemotiveerd om het in de tweede manche beter te doen. Zijn start was beter en op een dertiende plaats kwam hij uit de eerste bocht. In de beginfase werkte hij zich op naar een twaalfde plaats maar helaas schoot niet veel later zijn voet van de voetsteun en kon hij nog maar net een valpartij voorkomen. Wel voelde hij een scherpe pijn in zijn enkel en pols en helaas kwam hij later in de wedstrijd nog een keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een vijfendertigste plaats.
 
De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 6 mei verreden in Mill. De eerst volgende ONK wedstrijd zal worden verreden op 14 april in Westerbork waarbij Mack 6e staat in de tussenstand.
 
Foto: Sven Hergaarden