Mack Bouwense plaatst zich op favoriete baan in Axel voor Dutch Masters of Motocross

Afgelopen weekend stond voor GL12Racing-rijder Mack Bouwense de derde ONK 125cc van het seizoen op het programma in het Zeeuwse Axel. Dit is voor Mack niet zomaar een baan, dit is namelijk zijn favoriete baan in Nederland. Door de hoge opkomst werd er in de ONK 125cc klasse opnieuw in twee groepen getraind.

In de tijdtraining was Mack ingedeeld in de tweede trainingsgroep, dit betekende dat de baan al redelijk zwaar was toen hij het circuit op mocht. In deze groep kwam hij tot een keurige elfde tijd en hiermee mocht hij als eenentwintigste oprijden naar het starthek.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Mack heel slecht weg en daardoor moest hij op een plek buiten de top 30 aan zijn wedstrijd beginnen. Gelukkig kwam Mack meteen in zijn ritme en begon hij aan zijn opmars. Per ronde maakte hij enkele plaatsen goed en halverwege de wedstrijd kwam hij al door op een knappe vijftiende plaats. Helaas maakte de GL12Racing-rijder toen een foutje en moest hij genoegen nemen met een zestiende plaats.

Na de manche bleek de vering van Bouwense lek te zijn, deze moest dus vervangen worden wat natuurlijk niet ideaal is voor het begin van een tweede manche. Toch liet Mack zich niet van de wijs brengen en zat er met de start meteen een stuk beter bij. Op plaats acht begon Mack aan de wedstrijd maar op het loodzware circuit bleek al snel dat er opnieuw een probleem te zijn met de vering. Hierdoor moest Bouwense noodgedwongen van het gas af en verloor hierdoor meteen veel plaatsen. Mack bleef knokken voor wat hij waard was maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een achttiende plaats. Met een 16-18 in de manches eindigde Mack op een zeventiende plaats in het dagklassement.

Commentaar Mack Bouwense: “Het rijden ging goed maar het resultaat was er niet naar. Ik rijd nu nog op een standaard machine waardoor ik voor mijn gevoel te kort kom bij de start. Maar als ik dan van vierendertig naar zestien rijd op zo’n zware baan als Axel, geeft dat toch wel een boost. Het doel was kwalificeren voor de Dutch Masters en dat is gelukt, daar ben ik enorm blij mee.”

Aanstaande zondag zal Mack starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss!

Klik hier voor de foto’s: