Mack Bouwense dicht bij de top vijftien in de Dutch Masters 125cc in Oss

Mack Bouwense van GL12 Racing is in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss dicht bij de top vijftien gekomen in de 125cc klasse. In de eerste manche werd de crosser uit Gouda zestiende en in de tweede manche kwam hij na een zwaar bevochten wedstrijd op een zeventiende plaats over de finish.

Met ideale weersomstandigheden werd afgelopen zondag onder grote publieke belangstelling de eerste Dutch Masters van het seizoen verreden. De organisatie was in handen van de MCO Oss en zij hadden ervoor gezorgd dat circuit de Witte Ruysheuvel er optimaal geprepareerd bij lag.

In de tijdtraining kwam Mack op zijn KTM Factory machine niet verder dan een tweeëndertigste tijd en was hierdoor veroordeeld tot een plaats op de tweede startrij. In de eerste manche kende Mack een goede start en aan het einde van de eerste ronde kwam hij door op een achttiende plaats. Vervolgens wist hij meteen nog enkele plaatsen goed te maken maar werd rijdend op een vijftiende plaats aangetikt door een andere rijder en kwam ten val. Dit koste enkele plaatsen en hierdoor viel hij terug naar een negentiende plaats. In de slotfase wist hij opnieuw enkele plaatsen terug te pakken en werd afgevlagd als zestiende.

Toen het starthek voor de tweede manche viel, zat de door Valimax Finance ondersteunde rijder er iets minder goed bij en kwam aan het einde van de eerste ronde door op de tweeëntwintigste plaats. Gedurende de manche kwam de GL12 Racing-rijder gestaag naar voren en eenmaal aangekomen op de zeventiende plaats zat hij achter een redelijk groepje met rijders. In de voorlaatste ronde deed Mack een ultieme poging om dit groepje voorbij te komen maar kwam toen helaas bijna ten val. Na dit foutje kreeg de hij vanuit de pits door om in de laatste ronde geen gekke dingen te doen en de zeventiende plaats in handen te houden tot over de finish.

Met een 16-17 in de manches eindigde Mack op een zestiende plaats in het dagklassement.

Op zondag 9 april staat de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op het programma in Harfsen.

Klik hier voor de foto’s:

Video:
Mack Bouwense Dutch Masters of Motocross