Mack Bouwense in de top tien in ONK 125cc in Markelo

Mack Bouwense van GL12 Racing is in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Markelo in de top tien geëindigd. De rijder uit Gouda reed een sterke eerste manche en was in de running om in de top drie te gaan finishen. Echter door een aanrijding met een achterblijver kwam hij ten val en moest genoegen nemen met een vijftiende plaats. In de tweede manche had hij de vijfde plaats in handen maar werd door een foutje uiteindelijk op een zesde plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement.

Net als tijdens de vorige ONK wedstrijden stond er een sterk deelnemersveld aan de start in Markelo. In de training zat Mack er meteen goed tussen en door een tiende tijd op de klokken te zetten was hij in de beide manches verzekerd van een gunstige plek achter het starthek.

In de eerste manche pakte Mack een goede start en begon de wedstrijd op een vierde plaats. De crosser uit Gouda had de snelheid er goed in zitten op zijn Factory KTM en wist de aansluiting met zijn voorgangers te behouden. Echter toen Mack de aanval inzette op de derde man kwam hij in aanraking met een achterblijver en ging onderuit. Hierdoor verloor hij zijn ritme en zat er niet meer in dan een vijftiende plaats.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Wederom zat hij er goed bij en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Mack reed een goed tempo en wist zodoende al snel de vijfde plaats over te nemen. Helaas maakte hij daarna een foutje waardoor hij werd terug verwezen naar een zesde plaats, waarop hij uiteindelijk ook finishte.

Met een 15-6 in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement.

Volgende week zondag staat de volgende wedstrijd op het programma voor Mack en dit is de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Foto’s: Gino Maes en Hans Verweij

Klik hier voor de foto’s:

Video:
Mack Bouwense ONK Markelo 02.04.2017