Tegenslag voor Mack Bouwense tijdens Dutch Masters in Harfsen

Mack Bouwense van het GL12Racing team kende op zondag een moeilijke tweede wedstrijd van de Dutch Masters in Harfsen. In de eerste manche werd hij na een zware valpartij nog tweeëndertigste waarna Mack in de tweede manche niet meer aan de start verscheen.

Op het mooie en bosrijke circuit in Harfsen werd de tweede wedstrijd van de Dutch Masters verreden. Het weer was goed en het publiek was in grote getale op de wedstrijd afgekomen. In de tijdtraining van de 125cc klasse zat Mack er beschermt door zijn nieuwe CTI Kneebraces meteen goed bij en wist hij in het sterke deelnemersveld een negende tijd neer te zetten.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche reageerde Mack niet goed en raakte meteen ingesloten. Hierdoor begon hij slechts als vierentwintigste aan de wedstrijd. Meteen in de eerste ronde wist hij enkele plaatsen goed te maken en kwam als vijftiende door. Hierna wist hij zich langzaam op te werken naar de twaalfde plaats. Toen ging Mack op jacht naar het groepje dat voor hem reed. Helaas sloeg bij het oprijden van een dubbelsprong het achterwiel weg en kwam hij ernstig ten val. Toen Mack op wilde staan, zakte hij in elkaar en verloor korte tijd het bewustzijn. Gelukkig schoten er toeschouwers te hulp die hem van de baan haalden. Echter toen Mack weer bij was gekomen wilde hij met nog vijftien minuten te gaan de wedstrijd koste wat kost uitrijden. Een hele opgave en toch wist hij nog drie rijders te pakken om als tweeëndertigste over de finish te komen.

Toen Mack daarna bij de camper aan kwam, zakte hij opnieuw in elkaar waarna er meteen werd besloten om in de tweede manche niet van start te gaan.

Aankomende week zal Bouwense rust nemen om op tijd fit te kunnen zijn voor de eerste EMX125 wedstrijd in Valkenswaard op 22 en 23 april.

Foto: Sven Hergaarden

Klik hier voor de foto’s:

Video:
Mack Bouwense Dutch Masters of Motocross Harfsen 09.04.2017