Mack Bouwense beste rookie tijdens eerste ONK 125cc in Heerde

Mack Bouwense van GL12 Racing is in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Heerde als beste rookie geeindigd in de tweede manche. Bouwense reed in de tweede manche een sterke inhaalrace en kwam van achter uit het veld helemaal terug naar een vijftiende plaats. In de eerste manche had er wellicht een top tien klassering ingezeten maar door een klein technisch probleem verloor hij in de pits kostbare tijd waardoor hij niet verder kwam dan een achtentwintigste plaats.

Tijdens het ONK 125cc in Heerde reed Mack zijn eerste officiële 125cc wedstrijd op eigen bodem. Door de grote opkomst van 59 rijders werd er getraind in twee groepen, Mack zette in zijn groep de 12e tijd op de klokken en dat was voor de GL12-rijder ruim voldoende om zich te plaatsen voor de A-finale.

Toen het hek viel in de eerste manche zat Mack er meteen goed bij en kwam als 14e door de eerste bocht. Hierna was Bouwense enorm gefocust en wist hij ronde voor ronde terrein te winnen. Op een 11e positie rijdend zat er een top 10 notering in voor Mack maar na drie ronden op plaats 11 gereden te hebben, moest hij het tempo laten zakken en kwam hij de pits in met een technisch probleem. Hier kon niet meteen iets aangedaan worden waardoor Mack zijn GL12 KTM machine terug het circuit op stuurde om zijn weg te vervolgen. Door de verloren tijd, moest hij verschillende plaatsen prijsgeven waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een achtentwintigste plaats.

Na de eerste manche werd het technische probleem verholpen en kon Mack zich opmaken voor de tweede manche op een circuit dat enorm zwaar was geworden. Bouwense pakte opnieuw een goede start en dook als 7e de eerste bocht in. Helaas kwam de rijder voor hem ten val en omdat Mack hem niet kon ontwijken viel hij zelf ook. Mack kon na het oponthoud als 34e aan de wedstrijd beginnen en pakte meteen een goed hoog tempo op. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en dit zorgde ervoor dat hij op een nette vijftiende plaats over de finish wist te komen. Hiermee was hij de beste rookie in dit grote deelnemersveld.

Heerde was ook meteen de eerste van drie kwalificatiewedstrijden voor de Dutch Masters en Mack heeft met zijn resultaten meteen een goede stap gezet.

Graag wil Mack zijn persoonlijke sponsoren bedanken die het dit jaar mogelijk maken dat hij het hele EMX125cc en de Dutch Masters kan gaan rijden voor GL12 Racing.

CITI Kneebraces
BEWO
CROSSFIT GOUDA
CROSSBANENNEDERLAND.NL
LION WEBCREATIONS
GOGGLE-SHOP.COM
DIZZFACTORY
VALIMAX Finance
MXNIEUWS.NL
TANKSTATIONS JONGENEEL
MACK MX RACING
NAH Supermarket

Klik hier voor de foto’s:

Video:
Mack Bouwense KNMV ONK Heerde 04.03.2017