Mack Bouwense laat twee goede manches zien op glibberig Hawkstone Park

Mack Bouwense van het GL12 Racing team kwam gisteren aan de start tijdens de internationale wedstrijd op het befaamde circuit van Hawkstone Park in Engeland. Tijdens de kwalificatie kwam Mack op een glibberige baan tot een 12e positie.

De wedstrijd werd verreden in een gecombineerde 125cc/250cc klasse en Mack kon dus aan de bak. Tijdens de 1e heat was er een valpartij in de eerste bocht waardoor Mack enorm werd opgehouden, tot overmaat van ramp kwam Bouwense in de eerste ronde achter in de baan nog in een valpartij terecht waardoor hij als 22e door kwam. Het circuit in Hawkstone was enorm verraderlijk en in de modder ontstonden er veel diepe sporen. Toch wist Mack zich ronde na ronde op te werken en kwam hij uit op een nette 10e plaats.

In de 2e heat kende Bouwense opnieuw een slechte start en kwam hij als 20ste uit de eerste bocht. Na de eerste ronde kwam Mack al door als 14e en gedurende de wedstrijd wist hij knap door te stoten naar een 10e plaats. Helaas maakte Mack in de laatste ronde nog een foutje en eindige hij als 11e in de manche en was hiermee de vierde 125cc rijder.

Omdat hij niet helemaal fit was en het circuit erg verraderlijk was, werd besloten om in de 3e heat niet van start te gaan. Met het seizoen op het punt van beginnen wilde het team geen onnodige risico’s nemen.

Mack zal het hele seizoen uitkomen voor het GL12 Racing team in zowel de Dutch Masters of Motocross als het Europees kampioenschap 125cc.