Mack Bouwense pakt podiumplaats in het NK MX2 van de MON in Elshout

Mack Bouwense van Lakerveld Racing heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden gereden. Op zaterdag kwam hij aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Den Dungen. Mack heeft goede herinneringen aan het circuit van Den Dungen want in 2016 is hij hier Nederlands Kampioen geworden. In de eerste manche zat Mack er niet goed bij na het vallen van het starthek en moest aan een inhaalrace beginnen. Dit was op het smalle circuit een hele opgave want inhalen is hier niet makkelijk. Omdat hij regelmatig van de ideale lijn af moest, kwam hij een keer ten val en dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche niet verder kwam dan een zeventiende plaats.

Vanwege ongevallen en tijdnood werd de tweede manche met 5 minuten ingekort. Ditmaal zat hij er beter bij met de start en wist al snel door te stoten naar een zevende plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie maar omdat hij in de slotfase een inschattingsfout maakte bij het passeren van achterblijvers, verloor hij twee plaatsen en kwam als negende over de finish. Door zijn mindere uitslag in de eerste manche moest Mack in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats.

Op zondag kwam hij op zijn Yamaha 125cc 2-takt aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON in Elshout. Mack pakte deze wedstrijd mee om wedstrijdritme op te doen. Wel was het even wennen omdat deze wedstrijd georganiseerd werd door de MON op een aangelegd circuit. Omdat hij veelal tussen 250 4-takten moest rijden, moest hij flink aan de bak.

In de eerste manche pakte Mack een goede start maar kreeg tijdens de wedstrijd af te rekenen met een lekke achterband. Ondanks dit wist hij er toch nog een vierde plaats uit te halen, waar Mack zelf niet helemaal tevreden mee was. Gemotiveerd op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Hij zat er goed bij en reed vervolgens een dijk van een wedstrijd. Vooral op de waves maakte hij ronde op ronde veel plaatsen goed. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als tweede over de finish en eindigde hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Foto: Danny Relouw