Mack Bouwense gaat diep voor achtste plaats in het ONK 125 in Harfsen

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Harfsen op een achtste plaats geëindigd. Bouwense streed in de eerste manche mee in de kopgroep totdat hij bevangen werd door de hitte en terug zakte naar een zevende plaats. In de tweede manche reed hij een dijk van een inhaalrace toen hij na een valpartij bij de start nog terug kwam naar een elfde plaats.

Het was bloedheet en dit zorgde ervoor dat het een flinke aanslag was op de conditie. Omdat Mack pas net terug is van een armblessure heeft hij nog niet heel veel trainingsuren in de benen waardoor hij op voorhand wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Ondanks dit zette Mack zijn beste beentje voor en wist in de tijdtraining een tiende tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een derde plaats en ging de strijd aan om de koppositie. Ondanks dat hij al dagen van tevoren was begonnen met het drinken van water, raakte hij bevangen door de hitte waardoor hij het tempo moest laten zakken. Mack probeerde zo hard mogelijk door te blijven rijden maar kon niet voorkomen dat hij een aantal plaatsen prijs moest geven en op een zevende plaats over de finish kwam. Na de manche was hij helemaal kapot en heeft lang onder een boom gezeten in de schaduw, waar hij verkoeling kreeg alvorens hij terug kon naar het rennerskwartier.

De tweede manche begon met een tegenslag voor Mack want na een goede start kwam hij in de tweede bocht ten val en moest vanaf een zesendertigste plaats terug naar voren zien te komen. In de eerste ronde wist hij al vele plaatsen winst te boeken en kwam door op een twintigste plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en zag zijn wilskracht beloond worden met een elfde plaats.

Met een 7-11 in de manches eindigde Mack op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij gestegen naar een zesde plaats.

Aanstaande zaterdag wordt de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Den Dungen.

Fotocredits: Luc Wright en Niek Kamper

Klik hier voor meer foto’s: