Probleem kost Mack Bouwense top vijf plaats in ONK 125cc in Lelystad

Mack Bouwense van Lakerveld Racing is zondag in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad in de top tien geeindigd. In beide manches kreeg hij te kampen met een probleem, wat hem in de eerste manche een top vijf positie koste en waardoor hij ook in de tweede manche het tempo moest laten zakken. Toch vocht Bouwense voor wat hij waard was en wist met een achtste en een negende plaats in de manches negende te worden in het dagklassement.

De 125cc klasse ging als eerste het circuit op om te trainen waardoor de baan nog helemaal vlak was en er super snel in lag. De verschillen tussen de rijders waren klein maar na een aantal snelle ronden wist Mack de training op een tiende plaats af te sluiten en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte Mack een hele goede start en even leek het erop dat hij kopstart zou pakken. Helaas brak zijn achterwiel uit waardoor hij op een derde plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Gedurende de wedstrijd wisselde Mack van plaats drie naar vier maar bleef vechten voor de derde plaats. Jammer genoeg moest hij het tempo vanwege een probleem laten zakken waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen en hij als achtste over de finish kwam.

Helaas kon het probleem niet op korte termijn verholpen worden waardoor er in de tweede manche het beste van moest maken. In deze manche begon Mack op een tiende plaats aan de wedstrijd. Gelijk maakte hij drie plaatsen goed en stootte door naar een zevende plaats. Vanwege hetzelfde probleem als in de eerste manche moest hij ook nu het tempo iets laten zakken. Dit had tot gevolg dat er kostbare plaatsen verloren gingen en hij op een negende plaats over de finish kwam.

Met een achtste en een negende plaats in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement.

Mack wil een dankwoord en zijn complimenten uitbrengen naar MC Flevoland voor de perfecte organisatie en preparatie van de baan.

Foto’s: Luc Wright, Niek Kamper en Sven Hergaarden