Mack Bouwense opnieuw met de dubbel in Hummelo

In een mooi nazomer weertje heeft Mack Bouwense zijn 14e en 15e manche overwinning van het seizoen achter zijn naam weten te zetten.

Dat het mooi weer was lette de Crosshelmen.nl rijder niet om het gashendel open te draaien.

De eerste manche begon schitterend voor de KTM rijder want hij dook als eerste de hindernissen in. Mack vond per direct zijn goede tempo en reed een perfecte wedstrijd, waarbij hij stelselmatig zijn voorsprong wist uit te breiden. Manchezege nummer 14 was een feit, en het smaakte naar meer zoveel was duidelijk.

In de tweede en beslissende reeks kwam Mack wederom goed uit de startblokken. In de eerste bocht kon de kleine man uit Gouda de motor niet echt goed insturen waardoor hij wegdrift.
Zodoende kwam Mack pas als tweede man uit de eerste ronde. Een ronde later zet hij een wel erg sterk rijdenden Wannes Van De Voorde opzij om zo onbedreigd naar reekszege 15 af te stevenen.
De Crosshelmen.nl rijder boekt maar liefst 33 punten winst op zijn naast belagers!

Mack kon zich geen betere zondag bedenken en staat nu maar liefst 123 punten in bonus op de 2e man in het algemeen klassement. Het ziet er naar uit dat Mack Bouwense vroegtijdig de titel kan nemen. Vraag is of hij dit in Valkenswaard al kan doen of dat nog moet afwachten tot in Sint Isidorushoeve of nog later? In elk geval laat hij nogmaals zien dat hij klaar is om volgend seizoen de overstap naar de grote wielen te maken.

Tekst: Geert Gelaude / Foto: Tim Gierkink